Op de websites Jonge Helden en Achter de Regenboog staat veel informatie en tips voor kinderen. Ook voor u staat er informatie.
Achter de Regenboog organiseert ook kinderweekenden. Kinderen verwerken dan het verlies met elkaar.
Blijft het moeilijk? Ga naar uw huisarts. De huisarts kan uw kind doorverwijzen naar een rouwtherapeut. Of bel, mail of chat met De Luisterlijn.
Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!
Dag en nacht een luisterend oor
Praat over uw gevoelens met familie en vrienden. Of bel, mail of chat met De Luisterlijn. Hier vindt u dag en nacht iemand om mee te praten.
Op de website van het Landelijk Steunpunt Verlies (LSV) staat veel informatie. U vindt er adressen waar u terecht kunt voor ondersteuning. Kijk ook op de website van Regelhulp.
Wilt u een hulpverlener spreken? Ga naar uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen.
Of neem contact op met maatschappelijk werk van Welzijn Capelle.
Vragen over stress, geldzorgen of gezonder leven? Maatschappelijk werk kan helpen!
Heb je weinig of geen sociale contacten, last van stress of angsten? Heb je een verslaving of heb je vragen over gezonder leven?
Als je hulp nodig hebt bij deze of andere vragen of problemen, kun je terecht bij onze wijkmaatschappelijk werkers. Gratis.
https://www.welzijncapelle.nl/ondersteuning-advies/maatschappelijk-werk/
Heb je vragen voor de buurtcoach, jongerencoach, kinderbuurtcoach of wijkmaatschappelijk werker?
Of over vrijwilligerswerk, mantelzorg of conflicten met buren? Stel een vraag aan jouw sociaal wijkteam.
https://www.welzijncapelle.nl/sociaal-wijkteams/
Hulp, ondersteuning of advies nodig? Welzijn Capelle is er voor je. Zet je vraag en je gegevens in het formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
https://www.welzijncapelle.nl/contact/
Inloophuis de IJssel – centrum voor leven met en na kanker, is de ontmoetingsplaats wanneer kanker in je leven komt. Bij jezelf of een naaste. Bij het inloophuis kun je in een ongedwongen sfeer terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en activiteiten.
Dag en nacht een luisterend oor
Dag en nacht een luisterend oor
Op de website van het Nibud vindt u informatie over inkomen na het overlijden van een partner.
Verzorgt u een kind of bent u (deels) arbeidsongeschikt? Dan krijgt u mogelijk een nabestaandenuitkering. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank staat informatie.
Is na het overlijden van uw partner uw inkomen lager? Misschien krijgt u toeslagen. Zoals zorgtoeslag of kindgebonden budget. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.
Kijk op de volgende websites voor hulp:
Zorg tijdens de laatste levensfase heet palliatieve zorg. Op de website Over palliatieve zorg ziet u wat stervensbegeleiding is en welke zorg daarbij komt kijken. Kijk ook op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.
Heeft u vragen over euthanasie? Bespreek deze met uw huisarts. Of neem contact op met de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde (NVVE).
Heeft u vragen over euthanasie? Bespreek deze met uw huisarts. Of neem contact op met de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde (NVVE).
Of met Hospice IJsseloever.
Nieuws, informatie en lotgenotencontact voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten