Ik wil als mantelzorger de zorg met iemand delen

Vraag hulp aan familie, vrienden of een vrijwilliger. Er zijn gratis apps die helpen de zorg met elkaar af te stemmen. Bijvoorbeeld Hello 24/7. Dit is een gedeelde agenda waarmee u samen de zorg regelt.

Of maak gebruik van respijtzorg. Bij respijtzorg neemt iemand de mantelzorg tijdelijk van u over. Respijtzorg kan af en toe of op vaste momenten. Er zijn verschillende vormen:

  • iemand kan bij de persoon voor wie u zorgt langskomen
  • de persoon die u verzorgt kan naar een dagbesteding of logeeradres

Uw vervanger kan een vrijwilliger of een professional zijn. Dat hangt af van de zorg die nodig is. Misschien komt u in aanmerking voor hulp van Handen-in-Huis. Kijk op de website hoe dat werkt. Wilt u professionele zorg voor de persoon voor wie u zorgt? Vraag dan respijtzorg aan bij de gemeente. U kunt ook altijd terecht bij uw huisarts.

Neem voor meer informatie contact op met Welzijn Capelle.

Mantelzorg Capelle

Zorg je langere tijd en zonder betaling voor iemand (in je gezin, familie, vriendenkring of buurt)? Dan ben je mantelzorger.  

Mantelzorgen kan zwaar zijn. Hoe combineer je het met werk of school? Hoe zorg je dat je ook tijd hebt voor jezelf? En wat als het niet meer gaat?

Bij de mantelzorgcoaches van Mantelzorg Capelle kun je terecht met je verhaal, met vragen of voor advies. Je hoeft het niet alleen te doen! We helpen je graag. 

Je hiervoor terecht bij www.welzijncapelle.nl/ondersteuning-advies/mantelzorg/ of ga direct naar www.mantelzorgcapelle.nl

Mantelzorgmaatje

In onze stad zijn er veel mantelzorgers. Zij zorgen bijvoorbeeld voor hun moeder in rolstoel, een neefje met Down of hun partner met dementie.

Dat kost tijd en energie. Daarom nemen vrijwillige mantelzorgmaatjes de zorg een paar uur per week van hen over. Zodat de mantelzorgers iets

voor zichzelf kunnen doen. Mantelzorg Capelle is op zoek naar enthousiaste mantelzorgmaatjes!

Meer informatie vind je hier: www.capelledoet.nl/help-jij-een-mantelzorger-voor-zichzelf-zorgen/

Website
www.mantelzorgcapelle.nl

Handen in Huis

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do 08.30 - 16.30 uur, vrijdag 09.00 - 14.00 uur.

Website
www.handeninhuis.nl
E-mailadres
info@handeninhuis.nl
Telefoonnummer
030 659 09 70

Hello 24/7

Website
www.hello247.nl