Doe deze zomer mee aan leuke activiteiten en toffe workshops bij de KinderLabs in Capelle

kinderen lachen

Binnenkort start de zomervakantie! Zes weken vrij, ruim de tijd dus om deel te nemen aan de leuke activiteiten en toffe workshops die georganiseerd worden in de KinderLabs in Capelle aan den IJssel.

In de wijken Schollevaar, Schenkel en Middelwatering komen kinderen samen bij het KinderLab. Een inspirerende plek in de wijk waar je met veel plezier kunt leren, (op)groeien en elkaar ontmoeten. Kinderen én ouders kunnen deze zomer in de KinderLabs meedoen aan bijvoorbeeld een kookworkshop, ze kunnen mee op survival, lasergamen, strips tekenen of meespelen in het Schollebos. Voor de allerkleinsten is er o.a. voorlezen, voor de iets oudere kinderen bijvoorbeeld een Rap Workshop. “Ook aan ouders hebben we gedacht, zij worden weer helemaal zen tijdens een antistress-les” zegt Cheyenne, sociaal werker bij  KinderLab Schollevaar.

Programma in verschillende weken

Ieder KinderLab heeft een eigen programmering en is een deel van de zomervakantie geopend:

  • KinderLab Schenkel, Bongerd 8: week 1, 2 en 6
  • KinderLab Schollevaar, Louvre 1: week 1 t/m 3
  • KinderLab Middelwatering, Reigerlaan 66: week 4 t/m 6

Programma en aanmelden

Voor de activiteiten die plaatsvinden bij de KinderLabs moet je je vooraf aanmelden. Je kunt het complete programma bekijken en je direct aanmelden voor 1 of meerdere activiteiten via de website van jouw KinderLab: 

Capelle Campus

Dit jaar is er ook weer Capelle Campus, dit keer met het thema ‘In 4 dagen de wereld rond’. Tijdens deze week leren kinderen over gewoontes en culturen tijdens bijvoorbeeld een kook-, dans- of muziekworkshop. Capelle Campus vindt plaats in Schollevaar in week 1 (11 t/m 15 juli) en in Schenkel in week 2 (18 t/m 21 juli) van de zomervakantie. Opgeven kan via de website van deze KinderLabs. Let op: er is plaats voor max.15 kinderen per wijk en je geeft je op voor alle dagen.