Eet mee bij Eetcafé Lief, Vriendelijk & Behulpzaam

Eetcafe

 

CAPELLEAANDENIJSSEL - Eetcafé Lief, Vriendelijk & Behulpzaam (LVB) in Huis van de Wijk Middelwatering biedt een gezellige en smakelijke eetervaring voor mensen met een beperking. Het initiatief is gestart door Daniëlle Kort, cliëntondersteuner bij Welzijn Capelle, en Petra van Wagtendonk, begeleidster bij ASVZ. Het eetcafé biedt een gevarieerd menu van verse, gezonde maaltijden, waaronder stamppot, bami en nasi. Ook vegetariërs en mensen met speciale dieetwensen kunnen meedoen.

Sara, die een licht verstandelijke beperking heeft, en Ab, die een vorm van autisme heeft, eten sinds kort elke maandag bij het eetcafé en zijn zeer te spreken over de sfeer en het eten. Elke week eten er ongeveer 13 mensen mee, maar er is nog plaats voor meer deelnemers.

Daniëlle en Petra willen graag een sociale omgeving bieden voor mensen met een beperking, waar ze kunnen genieten van een smakelijke maaltijd en gezellig kunnen samenzijn met anderen. Bovendien hoeven de gasten zich geen zorgen te maken over de afwas, want dit wordt voor hen gedaan.

Aanmelden en informatie

Het eetcafé vindt elke maandag plaats van 16.30 tot 19.30 uur. Aanmelden kan via d.kort@welzijncapelle.nu of telefonisch op 06-137 35 962. De eigen bijdrage voor de maaltijd bedraagt €5.

Voor meer informatie over Eetcafé LVB en de menu's kan men terecht bij Daniëlle Kort.