Feestdagen vol positiviteit (maar geen corona-positiviteit)

De feestdagen staan voor de deur en dan is contact met familie en vrienden natuurlijk ontzettend leuk en belangrijk. Helaas moeten we, met het oog op corona, ook dit jaar nog voorzichtig doen. Hoe kun je toch positief blijven en genieten van een heerlijke decembermaand?

Het was nog steeds niet genoeg

Voor heel veel mensen was de beperkte lock-down die in november werd ingesteld een behoorlijke klap in het gezicht. Na al die maanden van afstand houden, mondkapjes, discussies, vaccinaties en stress dachten we er eindelijk vanaf te zijn en toch bleek het niet voldoende om de verspreiding het corona-virus volledig te stoppen. Voor de tweede keer moeten we tijdens de feestdagen steeds  bedenken hoeveel mensen we uitnodigen aan onze dinertafel en welke plekken we beter kunnen vermijden wegens grote drukte.

U kunt kiezen voor optimisme

Juist nu is het belangrijk om positief te blijven en heel bewust oog te houden voor wat er wél kan. Dat klinkt misschien makkelijk gezegd maar het is een feit dat u echt zelf kunt kiezen hoe u met een lastige situatie omgaat. Boos worden, angstig zijn, wachten tot iemand anders het leuk gaat maken of kijken naar de mogelijkheden, optimistisch zijn over de toekomst en zelf initiatief nemen om er het beste van te maken. U bepaalt. 

Manieren om toch ‘samen’ te zijn

Uiteindelijk gaat het om het gevoel van ‘samen zijn’ of dat nou met één vriend(in) is of met het gezin. En hoewel afstand het moeilijker maakt dat gevoel te ervaren, is het niet onmogelijk. Stuur bijvoorbeeld eens niet het standaard kaartje met ‘Prettige feestdagen’, maar voorzie elke kaart van een persoonlijk boodschap of wens. Kent u iemand die met kerst alleen is? Nodig dié persoon dan eens uit voor een gezellige kerstlunch. De keuzes die u maakt, hoeven niet alleen uw kerstdagen leuker te maken, maar misschien ook die van een ander.