Ik wil stoppen met roken!

Stoppen met roken heeft veel voordelen! Een verbeterde conditie, er blijft meer geld over, alles smaakt lekkerder, een mooiere huid en tanden, een frissere adem, een beter humeur, verbeterde vruchtbaarheid, geen negatieve effecten op meerokers en een langer leven. 

Stoppen met roken is een uitdaging, maar er zijn veel mensen en initiatieven die hierbij willen helpen! En wist u dat dit vaak gratis kan? De basisverzekering vergoedt hulp bij het stoppen met roken (jaarlijks één erkend programma) en u hoeft geen eigen risico te betalen. Kijk bij uw eigen zorgverzekeraar welke behandelingen vergoed worden.

Stoptober

stoptober

Stoptober daagt u uit om 28 dagen niet te roken. Tijdens deze 28 dagen biedt Stoptober hulp en ondersteuning. Onder andere met een app en tips via Facebook, Twitter en e-mail. Tijdens Stoptober heeft u steun aan andere mensen die ook proberen te stoppen. Daardoor slagen veel mensen erin te stoppen.

Huisarts

Neem contact op met uw huisarts. De huisarts kan u adviseren over de mogelijkheden en doorverwijzen naar verdere hulp. Onder andere de Rookstoppoli van het IJssellandziekenhuis. 

Stopcoach

Ellen Seelaar – Rookvrij en Fitter in Capelle aan den IJssel

Ellen Seelaar – Rookvrij en Fitter in Capelle aan den IJsselIk ben rookvrij-en-fitter-coach en leefstijlcoach. In het dagelijks leven hou ik me bezig met beweegprojecten in Capelle aan den IJssel en wandel ik graag. Wat betreft roken ben ik ervaringsdeskundige: ik heb zelf ook gerookt. Ik weet dus hoe lastig het is om te stoppen. Maar ook dat het kan, en hoe goed het voelt om niet meer te roken.

Als coach ben ik betrokken, positief en geef ik jou praktische tools en tips. Tijdens jouw traject besteden we ook aandacht aan bewegen, voeding en ontspanning. Dit kan je helpen om gezonde nieuwe gewoontes aan te nemen nadat je bent gestopt.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en je te begeleiden!

Lees meer en neem contact op.

Anja Berkenvelder – Libra Leefstijlcoaching in Krimpen aan den IJssel

Anja Berkenvelder – Libra Leefstijlcoaching in Krimpen aan den IJsselIn mijn praktijk als leefstijlcoach komen cliënten die graag een gezonde leefstijl willen ontwikkelen. Roken hoort voor mij niet bij een gezonde leefstijl. Zoals ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van gewicht beheersing ben ik ook ervaringsdeskundige in het stoppen met roken. Heel lang heb ik het niet aangedurfd om te stoppen met roken, pas toen ik zwanger raakte van een tweeling ging voor mij de knop definitief om. Toen pas merkte ik wat een rust het mij gaf om niet te roken. 

Ik zie mensen in mijn praktijk die heel erg graag willen stoppen, maar niet goed weten hoe ze dat het beste kunnen doen en dat was voor mij aanleiding om een opleiding te volgen tot stoppen met roken coach, zodat ik hen een helpende hand kan bieden om te stoppen met roken.

Lees meer en neem contact op

Andere hulp:

  • Voor vragen over stoppen met roken, bel met de gratis Stoplijn: 0800-1995.
  • Kijk op de website ikstopnu.nl voor praktische tips, meer informatie en advies.