Kerstmarkt in Oostgaarde

Kerstmarkt in Oostgaarde

De Sint is uit het land, en de kerstman neem het stokje alweer bijna over. Op de kerstmarkt Oostgaarde op 22 december kunnen Capellenaren vast in de sfeer komen of wat leuke kerstcadeautjes vinden. Een kraampje huren om zelf spullen te verkopen? Ook dat kan.

De Kerstmarkt is op twee locaties: De Roo van Capelle (Baronie 326) en Huis van de Wijk Oostgaarde (De Linie 5B). De locaties zijn op loopafstand van elkaar, maar mensen die slecht ter been zijn, kunnen ook met de Duofiets naar de overkant.

Activiteiten

Er zijn veel creatieve zelfgemaakte producten te vinden op de kerstmarkt, maar ook zijn er leuke kinderactiviteiten. En voor volwassenen die hun creativiteit willen aanboren is er een Schilder-stippen-workshop. Ook is er allerlei heerlijks te vinden, van glühwein tot chocolademelk, met daarbij natuurlijk lekkere hapjes.

Vlindertuin

De kerstmarkt wordt georganiseerd door Aafje, Zellingen, VitaMotion, Huis van de Wijk Oostgaarde en Welzijn Capelle. Van al deze organisaties staat op de kerstmarkt een gezamenlijke kraam met informatie. Ook is het Vrijwilligersinformatiepunt op de markt aanwezig met hun ‘vlindertuinbalie’. ‘Vlindervacatures’ zijn vrijwilligersklussen voor één keer of af en toe. Bij de Vlindertuinbalie is hierover informatie te krijgen. Ook kunnen mensen zich bij de Vlindertuinbalie gelijk aanmelden voor een eenmalige vrijwilligersklus. Bijvoorbeeld om te helpen bij een kerstdiner voor buurtbewoners of bij een andere leuke activiteit in de buurt.

Aanmelden voor een kraampje

Mensen die een (gratis) kraampje willen, kunnen dat aanvragen bij Marleen Granneman van Aafje via mgranneman@aafje.nl.

 

De kerstmarkt is in het van kader van VerbuurSamen en is financieel mogelijk gemaakt door het Denk & Doe Mee!-fonds en het Oranje Fonds.