Kookactiviteit voor jongeren: doe mee!

Kookactiviteit voor jongeren: doe mee!

 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op vrijdag 31 maart koken Capelse jongeren in het JongerenLab Schollevaar een maaltijd met een beperkt budget. Deze activiteit vindt plaats in de Week van het Geld (25 tot en met 31 maart), waarin verschillende activiteiten georganiseerd worden om kinderen en jongeren te leren beter met geld om te gaan. Het is handig voor de toekomst! Als je wilt meekoken en mee-eten op 31 maart, kun je je aanmelden.

Coördinator jongerenwerk en jongerencoach Samir Yaaqobi zegt: "Met deze activiteit willen we onze jongeren bewust maken van het feit dat je met weinig geld toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten, zelfs voor een groep."

Verleidingen weerstaan

Veel scholieren geven hun geld uit aan snoep, drinken en snacks. Jongerencoach Jaouad Ben Aissa zegt: "We willen onze jongeren stimuleren om verstandig om te gaan met hun geld en dus dure verleidingen te weerstaan, zoals afhaalmaaltijden of bezorging van eten."

Zelfredzaamheid wordt vergroot

Veel jongeren kunnen wel wat hulp gebruiken op weg naar volwassenheid. "Wij van JWC vertellen bijvoorbeeld over gezonde voeding, slim omgaan met geld en hoe je een gezonde maaltijd kunt koken. Zo worden ze zelfstandiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen," zegt jongerencoach Remco Moet.

Aanmelding en kosten

Deelname aan de avond Budgetkoken is gratis. De locatie is het JongerenLab in het Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20. Je kunt je aanmelden via S.Yaaqobi@welzijncapelle.nu, R.Moet@welzijncapelle.nu of J.BenAissa@welzijncapelle.nu.