Lancering vernieuwde Capelse Wegwijzer

Lancering vernieuwde Capelse Wegwijzer

Fotograaf: Frank de Roo

Capelle aan den IJssel, 10 februari 2022 - Wethouder Marc Wilson heeft vandaag met een druk op de knop de vernieuwde website Capelse Wegwijzer www.capelsewegwijzer.nl gelanceerd. Op de wegwijzer kunnen Capellenaren  terecht voor vragen over onder andere wonen, geld, werk, vervoer, actief zijn en opvoeden.

De website geeft antwoorden op vragen uit het dagelijks leven, maar ook helpt de Capelse Wegwijzer bij het vinden van de juiste organisatie die verder kan helpen. Wethouder Marc Wilson: “De website biedt alle inwoners van de regio Capelle aan den IJssel heel veel nuttige informatie over zorg en welzijn en helpt hen zelf ook gezonde keuzes te maken. Ze vinden er antwoorden op kleine of grote vragen welke meteen gekoppeld worden aan de professional in de buurt.”

Motiveren en informeren

Het doel van de website is om mensen te motiveren en informeren hoe ze met hun vragen om kunnen gaan. Preventie en zelfredzaamheid spelen hierin een belangrijke rol. Wethouder Marc Wilson: “Als er onder de Capellenaren vragen leven kunnen ze nu terecht op Capelse Wegwijzer. Bijvoorbeeld vragen als: Waar vind ik zorg voor in huis of hoe organiseer ik een activiteit in mijn buurt of ik heb te weinig geld om een opleiding te doen of ik wil meer weten over jeugdhulp. De website is hierbij een hulpmiddel om meer informatie te vinden.”

De Capelse Wegwijzer is gemaakt in opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel. Er is informatie te vinden over bijna 400 organisaties.

Lancering Capelsewegwijzer.nl

Fotograaf: Frank de Roo