Oostgaarde verhuisd naar Plint

Oostgaarde verhuisd naar Plint

Vanwege de renovatie van de Purmerhoekflat was Wijkwinkel Oostgaarde de afgelopen maanden tijdelijk bij Welzijn Capelle te vinden. Nu is de wijkwinkel weer terugverhuisd naar de flat. Het nieuwe adres: De Plint, Purmerhoek 337A (tussen twee hoofdingangen). Bewoners kunnen bij de Capelse wijkwinkels terecht met administratieve of financiële vragen. Over huur, verzekeringen, energie, telefonie of belastingen. Zonder afspraak!

Dolores is gastvrouw en ondersteuner van het vrijwillig wijkwinkelteam in Oostgaarde. 'Veel van onze hulpvragers spreken weinig Nederlands. De wijkwinkelmedewerkers bellen voor hen met instanties, en kunnen helpen bij het aanvragen van uitkeringen of kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen. Maar je kunt ook langskomen als je een lastig formulier moet invullen of een officiële brief niet goed begrijpt. Of als je het overzicht in je administratie kwijt bent.’ Dolores staat ook altijd klaar voor koffie en een praatje.

Hulp bij toeslagen, formulieren en meer

Getrainde en enthousiaste vrijwilligers helpen gratis bij het invullen van formulieren, bijvoorbeeld voor zorg- en huurtoeslag of de belastingaangifte. Ze kennen de Capelse gemeente, instanties en organisaties op hun duimpje, dus kunnen allerlei informatie geven. Vragen? Kom gerust langs, de wijkwinkelmedewerkers helpen graag.

Nieuwe adres wijkwinkel Oostgaarde

De wijkwinkel van Oostgaarde is te vinden in de Plint, Purmerhoek 337A. Openingstijden: ‘s maandags van 9.00 - 12.00 uur en 12.30 - 16.00 uur; en ‘s woensdags van 13.00 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.