Open dag KinderLabs: kom gezellig langs!

De KinderLabs zijn supergezellige plekken voor kinderen én hun ouders. Kinderen leren er nieuwe dingen en maken nieuwe vriendjes. Ook ouders kunnen elkaar daar ontmoeten. Voor kinderen en ouders die de KinderLabs die zin hebben in een dag leuke dingen doen, is er op woensdag 20 september 2023 een KinderLabDag. Met heel veel leuke activiteiten. 

Kinderen en hun ouders kunnen 20 september binnenlopen bij de KinderLabs in Schollevaar, Middelwatering en Schenkel. Er is van alles te doen, zoals cupcakes versieren en knutselen. Ook zijn er springkussens en kun je geschminkt worden of een glittertattoo laten zetten. De Kinderlab-partners – Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Sportief Capelle en Bibliotheek aan den IJssel – zijn natuurlijk ook aanwezig voor info en advies over opvoeding, gezondheid en taal.     

Ontmoeten in het KinderLab  

Het KinderLab is meer dan een plek voor activiteiten alleen. Sociaal werker Joanny: ‘Het KinderLab is een veilige plek waar iedereen elkaar echt ziet en naar elkaar luistert, en waar kinderen kunnen groeien en zich ontwikkelen. Hier mag je helemaal jezelf zijn. Als er iets is, dan zijn wij er voor je.’   

Waarom KinderLabs? 

Kinderen en ouders kunnen bij de Kinderlabs hun talenten ontwikkelen en leren over financiën, taal en gezondheid. Het is een kloppend hart in de wijk. Tijdens de Open Dag willen de Kinderlabs nog meer ouders en kinderen kennis laten maken met deze fijne plekken en alles wat er te doen is. 

Contact 

Op 20 september laat het KinderLab zien waar ze goed in zijn: leuke en leerzame activiteiten voor kinderen organiseren, en ze uitnodigen met hun ouders! Joanny: ‘Hoe fijn is het voor ouders en kinderen om een plek in de wijk te hebben waar je altijd welkom bent, binnen kan stappen voor koffie of thee, vragen en een leerzame activiteit?’ 

Aanmelden, locaties, kosten  

De KinderLabDag is van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig, en alle activiteiten en workshops zijn gratis. Kom erbij, en doe mee – koffie, thee en limonade staan al klaar! 

Het KinderLab Schollevaar is te vinden aan Louvre 1; dat van Middelwatering aan de Lijstersingel 22A; en in Schenkel is het aan Bongerd 14.