Schulden? Schaam je niet, maar zoek hulp!

Vrouw heeft schulden en kijkt naar pinpas

 

CAPELLEAANDENIJSSEL. Veel mensen hebben te maken met schulden, wat vaak gepaard gaat met schaamte. Maar het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is. Sylvia, een alleenstaande moeder van 40, kreeg schulden na haar scheiding en zocht hulp bij Welzijn Capelle. Dankzij de financiële hulpverlening, de wijkwinkel en de Voedselbank kwam ze weer op de rails.

Na haar scheiding kon Sylvia de vaste lasten niet meer betalen en kreeg ze te maken met schulden. Gelukkig kwam ze in aanraking met Welzijn Capelle en het Admicafé, waar speciaal getrainde vrijwilligers mensen helpen met financiële vragen. Samen met de medewerker van de wijkwinkel heeft Sylvia haar financiële papieren geordend en een aanvraag bij de Voedselbank gedaan, zodat ze weer voldoende eten in huis had.

Verder heeft Sylvia de Budgettraining van Welzijn Capelle gevolgd, waarbij ze heeft geleerd om haar uitgaven te plannen en impulsief gedrag te vermijden. Momenteel zit ze in een schuldsaneringstraject, waarbij ze al haar schulden via de gemeente gaat afbetalen. Het zal drie jaar duren, maar daarna hoopt ze schuldenvrij te zijn.

Het verhaal van Sylvia laat zien dat hulp bij schulden belangrijk is en dat het niet nodig is om je te schamen. Als je schulden hebt of bang bent om ze te krijgen, kun je terecht bij Welzijn Capelle of de gemeente voor hulp. Voor meer informatie, lees het hele verhaal op www.welzijncapelle.nu/vanuit-het-hart.