Aanpassingen aan uw woning

De gemeente betaalt aanpassingen die nodig zijn om zelfstandig te blijven wonen. Maar niet alles. Ook is er een eigen bijdrage. Vraag uw gemeente om meer informatie.

Gemeente Capelle aan den IJssel - Wmo-loket

Bezoekadres
Rivierweg 111
2903 AR Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 70
2900 AB Capelle aan den IJssel

Telefoonnummer
14010


Kijk op Woonnet Rijnmond. Dit is de website van alle corporaties in de stadsregio Rotterdam. U kunt aangeven waaraan een woning moet voldoen. Bijvoorbeeld gelijkvloers of rolstoelgeschikt. Om te reageren op een woning van een corporatie moet u ingeschreven staan bij die corporatie. Heeft u vragen over het woningaanbod? Neem contact op met Woonnet Rijnmond of met de woningcorporatie die de woning verhuurt.

U kunt ook informeren bij woonzorgcentra in de gemeente. Bijvoorbeeld bij Zellingen en De Vijverhof. Zij hebben aanleunwoningen en appartementen. Op de website van de gemeente bij Ouderenhuisvesting staat een overzicht van woonzorgcentra en verpleeghuizen.

Gemeente Capelle aan den IJssel - Ouderenhuisvesting

Woonnet Rijnmond


Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig. Bijvoorbeeld als u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite heeft met lopen en bewegen. Een paar aanpassingen maken uw woning snel veiliger.

Aanpassingen in huis zijn bijvoorbeeld:

  • weghalen van drempels
  • elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • verhoogd toilet
  • douchezitje aan de wand
  • traplift

Kijk op de website Mijn huis op maat voor informatie over de mogelijkheden.

Lukt het aanpassen van uw woning u niet zelf? Vraag uw familie, vrienden of buren om hulp. Of schakel een vrijwilliger of vakmensen in. Als u uw woning huurt, zijn er regels voor wat u wel en niet mag aanpassen. Ook kan uw verhuurder u mogelijk helpen.

Komt u er niet uit? Neem contact op met Welzijn Capelle.