Teams Buurtpreventie en Grofvuilbeheer Hoekenbuurt: nieuwe vrijwilligers gezocht

Teams Buurtpreventie en Grofvuilbeheer Hoekenbuurt: nieuwe vrijwilligers gezocht

De Hoekenbuurt heeft veel betrokken bewoners, wat te zien is aan de teams Buurtpreventie en Grofvuilbeheer daar. Deze teams zijn momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de buurt. André zit al zeven jaar in het buurtpreventieteam: ‘Fijn om op deze manier iets voor mijn wijk te doen! Een betere buurt begint tenslotte bij jezelf.’ 

Buurtpreventieteam

Het Buurtpreventieteam is een groepje bewoners die zich actief inzetten voor hun Hoekenbuurt. André: ‘Twee keer per week lopen we een rondje door de wijk. Als we dingen zien die niet kloppen, geven we die door aan politie, gemeente, handhaving of andere partijen. We hebben een kort lijntje met hen.’ 

Het doel van Buurtpreventieteams is onder meer om inbraken en andere ellende te voorkomen. Door de alerte blik van de Buurtpreventieteams is er minder ruimte voor criminele activiteiten. Ook let het Buurtpreventieteam in de Hoekenbuurt op overlast, zoals straatvuil en kapotte straatlantarens. Een veilig gevoel voor de bewoners uit de wijk.

Grofvuilteam

Het Grofvuilteam bestaat uit enthousiaste bewoners van de Schermerhoek en Purmerhoek. Zij beheren de grofvuilhokken daar. Als buren grofvuil willen aanbieden, kunnen ze 06 -113 471 24 bellen om af te spreken wanneer voor hen het grofvuilhok geopend wordt. Het team legt uit in welke containers bepaald afval moet, zodat de gemeente de containers direct en makkelijker kan legen. Zo blijft de Hoekenbuurt netjes. Prettiger wonen voor iedereen!

De deelnemers van dit team ontvangen een kleine vrijwilligersvergoeding.

Trainingen voor vrijwilligers

Behalve dat het een fijn gevoel geeft om je in te zetten voor je eigen buurt, kunnen vrijwilligers in Capelle aan den IJssel meedoen aan de professionele en vaak gratis trainingen van CapelleDoet. Neem eens een kijkje op capelledoet.nl/trainingen-workshops.

Zet je ook in voor jouw Hoekenbuurt!

Aanmelden voor de teams Buurtpreventie en Grofvuil kan via swto@welzijncapelle.nu. Neem voor meer informatie gerust contact op met Astrid Keerveld (buurtcoach bij Welzijn Capelle voor Oostgaarde/de Hoekenbuurt) via 06 - 243 41 307.

De teams Buurtpreventie en Grofvuil zijn samenwerkingen van bewoners, gemeente Capelle aan den IJssel, Welzijn Capelle, Havensteder, Handhaving en politie.