Veel bezoekers tijdens de Open Dag van de KinderLabs

CAPELLEAANDENIJSSEL. Kinderen en ouders die zin hadden in een gezellig dagje en veel leuke (buiten)activiteiten, konden woensdag 14 september terecht bij een van de drie Capelse KinderLabs (in Schollevaar, Middelwatering en Schenkel). Het was namelijk de hele dag Open Dag. En wát voor een dag! Bij elk KinderLab genoten honderden kinderen van alles wat er te doen was. Binnen maar vooral ook buiten.

Kinderen en hun ouders kwamen een kijkje nemen en maakten kennis met de KinderLab-professionals van Welzijn Capelle, Sportief Capelle, de Bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en gezin. Maar waar ze natuurlijk vooral voor kwamen waren de circusworkshops, het DiscoLab, de Photobooth, het schminken, de springkussens en niet te vergeten de overheerlijke suikerspinnen en cupcakes!

Wethouders reikten cadeautjes uit namens de gemeente
Wethouder Sjoerd Geissler is Wijkwethouder van Schenkel en vond het leuk om kennis te maken met het KinderLab: “Een geslaagde open dag. En heel mooi om te zien dat er in deze wijk een speciale plek is waar kinderen en hun ouders terecht kunnen.” Samen met Saressa, sociaal werker bij KinderLab Schenkel, reikte hij namens de gemeente cadeautjes uit, die het buitenspelen stimuleren. Van een insectenkit tot een verrekijker. Ook de kinderen van de andere locaties kregen deze leerzame én leuke cadeautjes!

Wethouder sociaal domein, armoedebeleid en onderwijs Harriët Westerdijk bezocht de open dag bij KinderLab Schollevaar en was enthousiast: “Het is zó belangrijk dat ouders en kinderen ergens naartoe kunnen met vragen. Hier komen alle samenwerkingspartners bij elkaar om voor hen leuke en leerzame activiteiten te organiseren. Daar mag Capelle heel trots op zijn!”

Een plek in de wijk waar je welkom bent!
KinderLab-coördinator Isabelle van den Bergh: “Dat er zoveel bezoekers waren, laat duidelijk zien dat kinderen en ouders veel behoefte hebben aan activiteiten in hun eigen wijk. Zeker in deze tijd.” Bij iedere locatie van het KinderLab kwamen honderden kinderen langs, heel veel nieuwe, maar ook vertrouwde gezichten. Stefan Kort, sociaal werker van KinderLab Middelwatering: “De kinderen hebben een geweldige dag gehad. Wij zijn superblij met deze overweldigende opkomst.” Cheyenne Pattikawa, sociaal werker van KinderLab Schollevaar: “Het was één groot feest, we zijn zo blij met deze prachtige plek in de wijk waar ouders en kinderen terecht kunnen om te spelen, ontdekken, leren en ontmoeten. We hopen dat we met deze dag alle kinderen en ouders in Schenkel, Schollevaar en Middelwatering het gevoel hebben gegeven dat ze van harte welkom zijn bij ons!”