Vrijwillige seniorenvoorlichters gezocht!

2 volwassen dames bekijken papier

Seniorenvoorlichters geven informatie aan Capelse 71-plussers over alle activiteiten en voorzieningen in Capelle aan den IJssel voor deze leeftijdsgroep. Dit helpt senioren om zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis te wonen. Het Vrijwilligersinformatiepunt van Welzijn Capelle is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het team Seniorenvoorlichters. Aanmelden kan via vip@welzijncapelle.nu of 010 - 264 02 20.

Tijdens de lockdowns gaven de seniorenvoorlichters telefonisch informatie, maar nu kunnen ze weer op huisbezoek – wél zo persoonlijk. Daarom zijn er extra seniorenvoorlichters nodig. Seniorenvoorlichters geven informatie en beantwoorden vragen over welzijn, zorg, wonen en andere handige diensten in Capelle. Ook vullen ze samen met de senioren een vragenlijst in over deze onderwerpen. Welzijn Capelle verwerkt de informatie en neemt waar nodig actie.

Yvonne van der Schelling van het Vrijwilligersinformatiepunt: ‘We zoeken enthousiaste vrijwilligers die een of twee dagdelen per week beschikbaar zijn en het leuk vinden bij mede-Capellenaren op huisbezoek te gaan. De tijden kun je zelf indelen. Welzijn Capelle zorgt voor een basistraining en levert de informatie. Deze leuke klus geeft veel voldoening!’