Waarom werken in de zorg zo leuk is

Al jarenlang is er sprake van een enorm personeelstekort in deze branche. Als gevolg daarvan zijn veel zorgverleners overbelast en kan de kwaliteit van de zorg niet gewaarborgd worden. Deze themadag heeft dan ook een ambitieuze doel om meer mensen enthousiast te maken over het werken in de zorg. Zou het iets voor u zijn?
 

Goede redenen om te kiezen voor een baan in de zorg

Er zijn veel vooroordelen over het werken in de zorg: lange werkdagen, een laag salaris en heel veel zware werkzaamheden. De Dag van het Werkplezier in de Zorg is in het leven geroepen om het tegendeel te bewijzen. De organisatie hoopt daarmee meer mensen enthousiast te maken en hen over de streep te trekken. Er zijn namelijk heel veel goede redenen om juist wel te kiezen voor het werken in de zorg.
 

1 Geen dag is hetzelfde

Werken in de zorg is mensenwerk en mensen zijn nu eenmaal allemaal anders. Dat maakt dat elke dag anders is en dat de kans in een sleur terecht te komen heel klein is.
 

2 Samenwerken met een grote groep leuke collega’s

In vrijwel elke zorginstelling werkt een groot team van allerlei verschillende mensen met verschillende taken. Zo heeft u op één dag soms contact met de voedingsdeskundige, de fysiotherapeut, de activiteitenbegeleider, de receptionist, de arts en de schoonmaker.
 

3  Ook mensen die wat ouder zijn of geen passende vooropleiding
hebben zijn welkom

Door de grote personeelstekorten worden ook 45+-ers of mensen die in een hele branche hebben gewerkt aangenomen. Vaak kunt u kosteloos een (om)scholingstraject volgen terwijl u ondertussen al mag meewerken.
 

4 De overheid maakt steeds meer geld vrij om de salarissen te
verbeteren

Ook vanuit de overheid wordt het kiezen voor een baan in de zorg gestimuleerd door in de begroting geld te reserveren voor betere salarissen.
 

5 De zorg heeft een heel breed aanbod aan verschillende banen

Hoewel er vooral veel vraag is naar verpleegkundigen en verzorgers, biedt de zorg ook nog heel veel andere soorten banen. Dus ook wanneer u een baan zoekt in de  administratieve, technische, facilitaire of management hoek kunt u in de zorgsector terecht.
 

6 Het voegt écht iets toe aan het leven van een ander

De laatste en belangrijkste reden is dat werken in de zorg echt meerwaarde en betekenis heeft. Uw inzet heeft rechtstreeks invloed op het welzijn van een ander. Stelt u zich eens voor dat er niemand meer is om later voor u bejaarde moeder of uw zieke kind te zorgen. Hoe meer mensen de zorg in gaan, hoe beter die zorg wordt.