Wandeling voor bewoners en mantelzorgers Oostgaarde

Bewoners van Oostgaarde die van bewegen houden en het leuk vinden om anderen te leren kennen, kunnen donderdag 14 september weer meedoen met een buurtwandeling. Een wandelcoach begeleidt deze Meet & Greet-wandeling door Oostgaarde en Middelwatering. Mantelzorgers zijn extra welkom om mee te lopen.

De Week van Verbinding is van 28 september tot en met 4 oktober 2023. Die week worden er allerlei activiteiten georganiseerd in Capelle aan den IJssel om ontmoeting en verbinding te stimuleren. Vanuit Oostgaarde vindt op donderdag 14 september de Meet & Greet-wandeling plaats, met twee routes van 3,5 en 5,5 kilometer. Tijdens deze wandeling kunnen leuke gesprekken ontstaan door de vragenkaartjes die wandelcoach Ruud uitdeelt.

Mantelzorgcoaches Danja Visser en Benita Rook van Welzijn Capelle lopen mee tijdens deze buurtwandeling. Zij doen een stuk van beide routes. Benita is 1 augustus begonnen bij Welzijn Capelle: ‘Dit is voor mij een geweldige manier om bewoners van Oostgaarde te leren kennen! We hopen dat ook mantelzorgers meewandelen. Dat mag natuurlijk ook samen met degene voor wie ze zorgen. Als mantelzorger moet je extra goed voor jezelf zorgen, en samen bewegen geeft ontspanning.’

Ruud Goedkoop loopt mee als wandelcoach. Wat staat de deelnemers te wachten? Ruud: ‘Een inspirerende en leerzame wandelroute door Oostgaarde en Middelwatering! Net als verleden jaar krijgen deelnemers vragen om tijdens het wandelen te gebruiken als startpunt voor gesprekken. We hopen dat dit jaar ook mantelzorgers mee zullen lopen. Samen wandelen biedt een kans om te verbinden en te revitaliseren.’

Aanmelden, locatie en tijden

Aanmelden voor de een wandeling kan via Sportief Capelle, info@sportiefcapelle.nl of 010 - 258 87 87. Geef hierbij aan of het om de wandeling van 3,5 km of 5,5 km gaat.
Start en eindpunt is De Roo van Capelle, Baronie 326 in Capelle aan den IJssel. De wandeling is voor jong en oud! Er zijn twee wandelingen: de wandeling 3,5 km start om 12.00 uur; die van 5,5 km start om 14.00 uur.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Sportief Capelle, Aafje, De Zellingen, Huis van de Wijk Oostgaarde, VitaMotionNow, WOP Oostgaarde en Welzijn Capelle.