Week tegen Kindermishandeling in KinderLabs

27 november 2023

Van 20 tot en met 24 november was het de Week tegen Kindermishandeling. Elk jaar besteden de KinderLabs aandacht aan dit belangrijke onderwerp. Kinderen konden meedoen aan een activiteit om hun weerbaarheid te vergroten. Om samen ‘stop!’ te zeggen tegen kindermishandeling.

Lees meer

Herken de signalen en voorkom een burn-out

21 november 2023

Voor de meeste mensen is werk een groot en belangrijk onderdeel van het leven. Maar wanneer stress de overhand neemt, kan dat ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid. Af en toe stress ervaren is normaal, maar als deze stress chronisch wordt, kan het een voorbode zijn van een naderende burn-out.

Lees meer

Geslaagde Week van de Mantelzorg

14 november 2023

Een behoorlijk grote groep Capellenaren zorgt langere tijd en onbetaald voor een ander: mantelzorgers. Sommige mensen doen dat zelfs 24/7, bijvoorbeeld als hun partner chronisch ziek wordt of dementie krijgt. Als dank én om voor wat ontspanning te zorgen, organiseerde Mantelzorg Capelle allerlei leuks in de Week van de Mantelzorg (6 - 11 november).

Lees meer

Wajong: geen eindpunt, maar een uitgangspunt

01 november 2023

Misschien leest u dit artikel omdat u net in aanraking bent gekomen met de Wajong; de overheidsregeling voor jongeren met een arbeidsbeperking. Het kan zijn dat u nog erg moet wennen aan het idee dat u een beperking heeft en twijfelt u over uw toekomst.

Lees meer

70-plus? Stel je vragen aan seniorenvoorlichting

30 oktober 2023

Veel 70-plussers weten niet welke activiteiten en diensten er in Capelle zijn voor hun leeftijdsgroep. Een grote groep van die leeftijd heeft een of meer gezondheidsklachten. Ook worden soms bepaalde dingen lastiger, zoals de administratie of omgaan met de computer.

Lees meer

Het wordt weer herfst

25 oktober 2023

De overgang van de zomer naar de herfst is een prachtige periode. De natuur ondergaat een ware transformatie, waarbij groene bladeren plaatsmaken voor warme, bijna gouden, herfstkleuren. Terwijl u zich verheugt op gezellige avonden op de bank onder het genot van pompoensoep, begint u ook veranderingen in de dagen op te merken.

Lees meer

Een week vol fijne dingen voor mantelzorgers

16 oktober 2023

Foto: Frank de Roo Vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Net als vorig jaar maakt Mantelzorg Capelle er een hele week van, met allemaal fijne en ontspannende activiteiten voor Capelse mantelzorgers. Want dat verdienen ze! Inschrijven voor de activiteiten kan tot en met 27 oktober.

Lees meer

Respectvol uit elkaar

02 oktober 2023

Ruzie, een meningsverschil, een verandering in levensstijl of interesses; het kunnen allemaal redenen zijn voor een relatiebreuk. Helaas gebeurt het velen van ons. Zeker als u lang bij elkaar bent geweest, brengt uit elkaar gaan uitdagingen met zich mee.

Lees meer

Verbindende activiteiten in Schollevaar

20 september 2023

Bewoners van Schollevaar kunnen in het Huis van de Wijk aan het Stationsplein terecht voor verschillende activiteiten. Daarnaast is er elke maandagmiddag Soep van de Wijk en kunnen bewoners genieten van een lekkere kom soep en een praatje met elkaar.

Lees meer

Open dag KinderLabs: kom gezellig langs!

13 september 2023

De KinderLabs zijn supergezellige plekken voor kinderen én hun ouders. Kinderen leren er nieuwe dingen en maken nieuwe vriendjes. Ook ouders kunnen elkaar daar ontmoeten. Voor kinderen en ouders die de KinderLabs die zin hebben in een dag leuke dingen doen, is er op woensdag 20 september 2023 een KinderLabDag.

Lees meer

Tienermaatjes: meer zelfvertrouwen voor jongeren

13 september 2023

Wie aan tieners denkt, denkt waarschijnlijk aan vrolijke groepen jongeren die met elkaar rondhangen of op stap gaan. Maar niet elke tiener maakt even makkelijk contact. Kinderen en jongeren die in een isolement dreigen te raken, kunnen een tienermaatje krijgen.

Lees meer

Wandeling voor bewoners en mantelzorgers Oostgaarde

13 september 2023

Bewoners van Oostgaarde die van bewegen houden en het leuk vinden om anderen te leren kennen, kunnen donderdag 14 september weer meedoen met een buurtwandeling. Een wandelcoach begeleidt deze Meet & Greet-wandeling door Oostgaarde en Middelwatering.

Lees meer

Gratis mee-eten in Huis van de Wijk Oostgaarde

13 september 2023

Bewoners van Oostgaarde die het gezellig vinden om samen te eten, kunnen gratis mee-eten bij ‘Oostgaarde kookt’. Lekker, gezond én gratis. Wel even van tevoren aanmelden. Melanie van Huis van de Wijk Oostgaarde: ‘Het zijn pittige tijden. Hoge energiekosten, financiële problemen of eenzaamheid zijn dagelijkse issues voor veel Capellenaren.

Lees meer

Ik voel me eenzaam

13 september 2023

De bladeren beginnen van de bomen te vallen, de dagen worden korter en het wordt weer kouder: de zomer maakt langzaam plaats voor de herfst. In deze tijd beginnen veel activiteiten weer: sportclubs, scholen, werk. Hierdoor heeft u misschien wat minder tijd voor uw vrienden en familie, waardoor u zich alleen kunt voelen.

Lees meer

Heeft u moeite met lezen?

05 september 2023

Misschien schaamt u zich er enorm voor, of praat u er liever niet over, maar wanneer u moeite hebt met lezen, is het belangrijk om te weten dat u niet alleen bent. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, rekenen of het gebruik van een computer of smartphone.

Lees meer

70-plus? Stel je vragen aan seniorenvoorlichting

24 augustus 2023

Capellenaren van 70-plus die zo gezond en zelfstandig mogelijk ouder willen worden en daar graag meer informatie over willen, kunnen hun vragen stellen aan een seniorenvoorlichter van Welzijn Capelle. De seniorenvoorlichters zijn ervaren en getrainde vrijwilligers.

Lees meer

Wandeling voor bewoners en mantelzorgers Oostgaarde

22 augustus 2023

Bewoners van Oostgaarde die van bewegen houden en het leuk vinden om anderen te leren kennen, kunnen donderdag 14 september weer meedoen met een buurtwandeling. Een wandelcoach begeleidt deze Meet & Greet-wandeling door Oostgaarde en Middelwatering. Mantelzorgers zijn extra welkom om mee te lopen.

Lees meer

Feestelijke opening nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering

22 augustus 2023

Suikerspinnen, poffertjes, een tuktuk, fotografen en een vreemde vogel… Bewoners van Middelwatering (zoals Leandro van 9 en Ria van 62) maakten het allemaal mee op donderdag 17 augustus. Toen werden het nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering geopend door wethouder Eric Faassen.

Lees meer

Inclusiviteit, het is overal

22 augustus 2023

Sinds enkele jaren hoort u veel over inclusiviteit; het is in het nieuws, de politiek praat er over en misschien wordt het onderwerp ook bij u op de werkvloer besproken. Maar wat het nu preciés betekent, is vaak erg moeilijk te omschrijven. Als u het niet weet, is dat helemaal niet erg, want u bent niet de enige.

Lees meer

Bezuinigen op energie

15 augustus 2023

Bijna alle apparaten gebruiken energie. Van uw wasmachine en cv-ketel tot de oplader van uw telefoon en misschien ook wel uw fiets. U kunt eigenlijk niet meer zonder. Ongetwijfeld is uw energierekening dan ook een stuk hoger dan vroeger. In het afgelopen jaar werd deze stijging (voor een deel) opgevangen door de overheid met het prijsplafond, maar dit was helaas een tijdelijke regeling.

Lees meer

Extra Spreekuur relatie en scheiding

03 augustus 2023

Ouders, kinderen vanaf 12 jaar, partners zonder kinderen én professionals: iedereen in Capelle aan den IJssel kan terecht bij het Spreekuur relatie en scheiding in Huis van de Wijk Oostgaarde. Met vragen over relatieproblemen, uit elkaar gaan en kinderen krijgen.

Lees meer

Afscheidsfeestje KinderLab Reigerlaan 66

31 juli 2023

Huis van de Wijk Middelwatering en KinderLab Middelwatering gaan verhuizen naar de Lijstersingel 22A. Op dinsdag 8 augustus is er een afscheidsfeestje van het KinderLab aan de Reigerlaan. Een schuimparty, dus dat wordt écht spetterend. Trek een zwembroek aan en doe mee.

Lees meer

Zin in iets nieuws? Doe een training bij CapelleDoet!

31 juli 2023

Na de zomer zijn er weer veel trainingen en workshops bij het Kenniscentrum van CapelleDoet. Voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties – en andere Capellenaren. Over leren pitchen, over wat een vertrouwenscontactpersoon doet, of over communiceren met mensen met een andere culturele achtergrond.

Lees meer

Nieuwe website KinderLabs: activiteiten nog makkelijker te vinden

18 juli 2023

Bij de KinderLabs zijn héél veel héél leuke dingen te doen voor Capelse kinderen en hun ouders. Ze kunnen er bewegen, creatief zijn, leren – maar vooral plezier maken. De KinderLabs hebben nu een nieuwe, overzichtelijke website. Zodat kinderen nóg sneller zien aan wat voor leuks ze mee willen doen.

Lees meer

Huis van de Wijk Middelwatering Reigerlaan: kom nog even langs!

17 juli 2023

Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering gaan verhuizen naar de Lijstersingel 22A. Ze delen daar het gebouw met OBS De Klim-Op. Tot en met vrijdag 21 juli is de Reigerlaan 66 nog open. Daarna zijn de medewerkers een paar weken druk met verhuizen.

Lees meer

Een dagje zonder zorgen voor jonge mantelzorgers

17 juli 2023

Meestal zijn het volwassenen die zorgen voor een zieke partner of ouder. Maar ook veel kinderen en jongeren zorgen voor een familielid. Ze maken thuis schoon, gaan mee naar de dokter om te tolken, of passen op een broertje of zusje met beperking. Jonge mantelzorgers (4 - 23 jaar) groeien niet onbezorgd op.

Lees meer

Steungroep toeslagen: steun voor en van ouders toeslagenaffaire

11 juli 2023

Veel gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn door een diep dal gegaan. Sommige ouders raakten huis of baan kwijt. Bij anderen werden de kinderen uit huis geplaatst. Om ze te helpen hun leven weer op de rit te krijgen, startte Welzijn Capelle vorig jaar een lotgenotengroep.

Lees meer

Geslaagd mini-symposium CapelleDoet

11 juli 2023

Op dinsdag 20 juni namen ruim 50 vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, gemeente en Welzijn Capelle deel aan het mini-symposium van CapelleDoet, in poppodium CAPSLOC. CapelleDoet is dé vrijwilligersvacaturebank van Capelle aan den IJssel.

Lees meer

Gevoelige onderwerpen bespreken. Hoe doet u dat?

11 juli 2023

Als iets u dwars zit, kan dit best zwaar wegen op uw mentale gezondheid. Het kan stress opleveren, slaapproblemen veroorzaken en zelfs uw eetlust verstoren. Dit is erg vervelend. Wat meestal helpt, is erover praten. Maar zo eenvoudig als gezegd, is het helaas niet.

Lees meer

Duurzaam eten: Kleine stappen met een grote impact

04 juli 2023

Duurzaam eten wordt steeds belangrijker. We worden ons steeds meer bewust van de impact die onze levensstijl heeft op het milieu en de samenleving. Een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een duurzame wereld, is door bewust om te gaan met wat we eten.

Lees meer

Groente en fruit op de barbecue?

29 juni 2023

Barbecueën is voor veel mensen een geliefde manier om te genieten van het weer en heerlijke maaltijden. Bij barbecueën wordt er vaak enkel gedacht aan vlees en vis; een grote hamburger of een flinke lap ribs, heerlijk! Het plaatje is compleet, hoor ik u denken.

Lees meer

Achter blijven in de zomer? Geen probleem

20 juni 2023

In de zomervakantie gaan veel mensen op vakantie, maar niet iedereen kan het veroorloven om één, of meerdere weken ver van huis te gaan. Voor sommige mensen kan de zomer daarom een vervelende periode zijn, want alle vrienden en familieleden zijn weg.

Lees meer

Kinderwijkraad Oostgaarde maakt Wijkmanifest

15 juni 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL - Op woensdag 7 juni overhandigde de trotse Kinderwijkraad Oostgaarde hun zelf opgestelde Wijkmanifest vol standpunten die voor hen van groot belang zijn in hun wijk aan wethouder Eric Faassen. Het Wijkmanifest richt zich op milieu, leefbaarheid en zorg voor ouderen.

Lees meer

Waardering voor maatjes bij mantelzorg en senioren

08 juni 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL - Edwin zegt: "Het enige wat ik eigenlijk hoef te doen, is luisteren." Sara voegt eraan toe: "De meneer die ik bezoek, vertelt nog zúlke mooie verhalen!" Als mantelzorgmaatje en seniorenmaatje brengen ze een bezoek aan andere inwoners van Capelle.

Lees meer

Wat suiker doet met uw lichaam

06 juni 2023

Suiker is overal om ons heen. Van frisdranken en snoep tot alledaagse voedingsmiddelen zoals brood en yoghurt. Het is moeilijk om eraan te ontkomen. Maar wist u dat te veel suiker meerdere negatieve effecten kan hebben op uw gezondheid? Het minderen of zelfs stoppen met eten van suiker kan ervoor zorgen dat u gezonder wordt, meer energie heeft, gewicht verliest, een verbeterde smaak krijgt en zelfs mentaal gezonder wordt.

Lees meer

Slaapproblemen door hitte: zo blijf je koel

01 juni 2023

Nu de zomer nadert, wordt u misschien geconfronteerd met het slaapproblemen als gevolg van de hitte; u ligt de hele nacht te woelen of wordt midden in de nacht wakker in een soort zwembad van zweet. Of het nu komt doordat u op een warme kamer slaapt, of omdat u gewoon gevoelig bent voor de hitte; warme temperaturen kunnen leiden tot een verstoorde nachtrust en dat is erg vervelend.

Lees meer

Zo maakt u een frisse start

22 mei 2023

De lente is altijd een keerpunt in het jaar. De vogeltjes fluiten, de bomen hebben groene blaadjes en het is lekker lang licht. Voor velen voelt de lente pas als het echte begin van het jaar; hier hebben we namelijk de hele winter op gewacht. Nu de zomer om de hoek staat, is het fijn om even te kijken wat u er aan kan doen om de aankomende zomer de beste zomer ooit te maken.

Lees meer

Vierkante ogen van scherm kijken

15 mei 2023

In de huidige maatschappij komen we er niet onderuit; het kijken naar een scherm. Alle informatie die we zoeken is gedigitaliseerd. Al ons vermaak is te vinden op een scherm. Zelfs in de buitenwereld worden schermen gebruikt in etalages, menu’s en meer.

Lees meer

Soep van de Wijk in Schollevaar

12 mei 2023

CAPELLEAANDENIJSEL - Geen zin om te koken? Wel zin in een heerlijke kom soep en gezellig samenzijn met andere bewoners van Schollevaar? Dat kan wekelijks in het Huis van de Wijk op Stationsplein 20. Elke maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur organiseert het Huis van de Wijk Schollevaar een soepmiddag.

Lees meer

Activiteiten en ondersteuning voor jonge mantelzorgers

11 mei 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL - Hoewel de meeste mantelzorgers 55-plussers zijn, is het belangrijk om te erkennen dat er ook veel kinderen zijn die mantelzorg verlenen. Jonge mantelzorgers in de leeftijd van 4 tot 23 jaar groeien op met een gezinslid dat ziek is of een beperking heeft, en zij dragen daar een grote verantwoordelijkheid voor.

Lees meer

Het effect van een luchtje scheppen

08 mei 2023

Het maakt niet uit of u gaat sporten, wandelen, boodschappen gaat doen met de fiets, of een blokje om gaat met de hond: frisse lucht is goed voor iedereen. Het is erg gemakkelijk om de hele dag binnen te blijven. Vooral met een kantoorbaan, of een drukke hobby.

Lees meer

Fit voelen in de lente doet u zo

01 mei 2023

In de lente voelen we ons altijd fitter dan in de winter. De dagen zijn weer langer en we kunnen eindelijk onze gemiste hoeveelheid vitamine D inhalen. We kunnen ‘s avonds in het zonnetje zitten en genieten van het weer. Logischerwijs brengt deze periode van het jaar ook veel ongezond eten met zich mee; een snackje op het terras, een pizza in het park of een week lang elke avond barbecueën.

Lees meer

Bent u een ochtend- of een avondmens?

25 april 2023

De één stapt ‘s ochtends met gemak om zeven uur uit bed, terwijl de ander liever uitslaapt tot een uur of tien. Die laatste is misschien liever ‘s avonds actief. Zoveel mensen, zoveel wensen, zullen we maar zeggen. In welke herkent u zich? In dit artikel leest u hoe u als ochtendmens ook ‘s avonds actief kunt zijn, of hoe u juist als avondmens tóch op tijd uit bed komt.

Lees meer

Project voor 55-plussers: ‘Je knapt ervan op, doe mee!’

20 april 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL – Welzijn Capelle lanceert het project ‘Van de strip naar de stip’, een initiatief om 55-plussers te ondersteunen bij het behalen van persoonlijke doelen en het verbeteren van hun levenskwaliteit. Het project biedt deelnemers via een strippenkaart toegang tot verschillende activiteiten en ontmoetingen, evenals begeleiding van ouderencoaches en andere professionals.

Lees meer

Thuis in een schoon huis

17 april 2023

Stof onder de bank of zwarte puntjes op de voegen van de badkamer, we kennen het helaas allemaal. Ondanks dat het misschien onschuldig lijkt, kunnen stof en schimmels een effect hebben op uw gezondheid. Grote hoeveelheden stof kunnen bijvoorbeeld zorgen voor irritaties aan de luchtwegen en schimmel kan leiden tot irritatie van de ogen, neus en keel.

Lees meer

Nieuwe trainingen bij Kenniscentrum CapelleDoet

14 april 2023

Het Kenniscentrum van CapelleDoet biedt in mei en juni diverse gratis trainingen en workshops aan voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere inwoners van Capelle aan den IJssel. Opkomen voor jezelf… met oog voor de ander Na deze training sta je steviger in je schoenen.

Lees meer

Nieuwe site Welzijn Capelle: nóg makkelijker hulp vinden

14 april 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL. Bij Welzijn Capelle kunnen alle Capellenaren terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Met vragen over werk, school, geld, relaties, inburgeren, gezondheid of ouder worden. En nog veel meer. Door de nieuwe, overzichtelijke website van Welzijn Capelle is alle informatie nog makkelijker te vinden.

Lees meer

Lionsactie voor Oekraïne op Koningsdag

13 april 2023

Op Koningsdag organiseert Lionsclub Capelle IJsselrijck een actie om Oekraïners in Capelle te steunen. De club zal een marktkraam hebben waar ze allerlei lekkernijen zullen verkopen om geld in te zamelen voor Welzijn Capelle, die extra activiteiten voor Oekraïense gemeenschap in Capelle zal organiseren met de opbrengst.

Lees meer

Hoe gaat u om met sociale media?

11 april 2023

Sociale media hebben in de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de manier waarop mensen communiceren, informatie delen en zichzelf uitdrukken. Vaak worden sociale media als een positieve toevoeging op ons leven gezien. Maar alles heeft een keerzijde, ook social media.

Lees meer

CAPELLE AAN DEN TWIJFEL: Tofste podcast uit Capelle aan den IJssel

07 april 2023

Murph, Kwin, Rood en Sam vormen een hechte vriendengroep. Groot geworden met echte levenslessen en straatwijsheden in Capelle aan den IJssel. Met veel humor en een beetje zelfspot maken ze een toffe podcast voor jongvolwassenen in Capelle aan den IJssel.

Lees meer

Kinderen koken voor ouderen in Wijkrestaurant

06 april 2023

In Capelle aan den IJssel hebben kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan Capelle Campus, wat verschillende leuke en leerzame activiteiten biedt en een paar keer per jaar plaatsvindt. Tijdens de meivakantie krijgen kinderen uit Schollevaar de kans om een eigen Wijkrestaurant te runnen en oudere buurtbewoners uit te nodigen om gratis te lunchen op 26 april.

Lees meer

Sporten op alle leeftijden

03 april 2023

Sporten is gezond op alle leeftijden. Maar de ene sport is de andere niet. Sommige sporten zijn belastender dan andere. Als u ouder wordt, kan het lastig zijn om aan genoeg lichaamsbeweging te komen. Een leuke sport kan dan het verschil maken. Welke sport u op uw leeftijd goed kunt beoefenen, leest u in dit artikel.

Lees meer

Vragen over geld? Ga langs bij de budgetcoach!

30 maart 2023

Capellenaren die vragen hebben over hun financiën, kunnen nu terecht bij de budgetcoaches van Welzijn Capelle. Vanaf deze week is er een Vragenuur beschikbaar in de wijken Oostgaarde, Schollevaar, Schenkel en Middelwatering. Dit is vooral handig nu alles duurder wordt.

Lees meer

Buurtbemiddeling: de kracht van een goed gesprek

30 maart 2023

Burenruzies zijn ellendig. Contact met de buren kan dan voor stress en verdriet zorgen, in plaats van een gezellig praatje of elkaar helpen. De vrijwillige en goed getrainde buurtbemiddelaars van Welzijn Capelle kunnen buren helpen om samen een oplossing te vinden.

Lees meer

Bent u financieel fit?

27 maart 2023

Onze financiële gezondheid is misschien belangrijker dan u denkt. Financiële zorgen door bijvoorbeeld schulden kunnen namelijk stress veroorzaken. Maar hoe financiële zorgen ontstaan, hoe u ze kunt voorkomen of hoe u ze oplost, is per persoon heel verschillend.

Lees meer

Kookactiviteit voor jongeren: doe mee!

21 maart 2023

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op vrijdag 31 maart koken Capelse jongeren in het JongerenLab Schollevaar een maaltijd met een beperkt budget. Deze activiteit vindt plaats in de Week van het Geld (25 tot en met 31 maart), waarin verschillende activiteiten georganiseerd worden om kinderen en jongeren te leren beter met geld om te gaan.

Lees meer

Een druk leven zonder stress; hoe doet u dat?

16 maart 2023

U heeft het misschien wel gehoord: het aantal mensen in Nederland met burn-out klachten stijgt. Dit komt bijvoorbeeld omdat mensen stress op hun werk ervaren of hun drukke baan moeilijk kunnen combineren met hun privéleven. Toch wilt u eigenlijk nergens op inleveren en graag alles uit het leven halen.

Lees meer

Rouwgroep kan helpen bij verlies van partner

16 maart 2023

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het verlies van een partner is een ingrijpende gebeurtenis die de wereld op z'n kop kan zetten. Welzijn Capelle begrijpt dit en start daarom op 13 april een nieuwe rouwgroep. De deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen onder begeleiding van een rouwdeskundige.

Lees meer

Eet mee bij Eetcafé Lief, Vriendelijk & Behulpzaam

16 maart 2023

  CAPELLEAANDENIJSSEL - Eetcafé Lief, Vriendelijk & Behulpzaam (LVB) in Huis van de Wijk Middelwatering biedt een gezellige en smakelijke eetervaring voor mensen met een beperking. Het initiatief is gestart door Daniëlle Kort, cliëntondersteuner bij Welzijn Capelle, en Petra van Wagtendonk, begeleidster bij ASVZ.

Lees meer

Welzijn Capelle en partners aan de slag tijdens NLdoet

15 maart 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL. Capelle aan den IJssel is vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel van de gemeenschap. NLdoet is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt op 10 en 11 maart, waarbij vrijwilligers kunnen helpen bij verschillende klussen. Het team van Welzijn Capelle en hun partners hebben dit jaar de handen uit de mouwen gestoken bij verschillende organisaties en zorginstellingen, zoals de Voedselbank, De Roo en verpleeghuis de Rozenburcht.

Lees meer

Schulden? Schaam je niet, maar zoek hulp!

10 maart 2023

  CAPELLEAANDENIJSSEL. Veel mensen hebben te maken met schulden, wat vaak gepaard gaat met schaamte. Maar het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is. Sylvia, een alleenstaande moeder van 40, kreeg schulden na haar scheiding en zocht hulp bij Welzijn Capelle.

Lees meer

Gezellige lentewandeling langs bloemen in Oostgaarde

07 maart 2023

CAPELLEAANDENIJSSEL. Op dinsdag 28 maart kan jong en oud meewandelen met de lentewandeling in Oostgaarde. In de wijk Oostgaarde zijn de afgelopen jaren veel bloembollen geplant. Hier en daar zie je bloembollen opkomen. Mensen én insecten worden daar blij van.

Lees meer

Zo doet u uw belastingaangifte

06 maart 2023

Elk jaar in maart is het weer zo ver; tijd voor de belastingaangifte. Veel mensen zien hier tegenop. Het kan ingewikkeld of onduidelijk zijn. Toch is het vaak heel belangrijk dat u aangifte doet. Hoe u zich hierop voorbereid en hoe u aangifte doet, leest u in dit artikel.

Lees meer

Creëer een kettingreactie van complimenten

01 maart 2023

Hoe voelt u zich als u een compliment krijgt? Waarschijnlijk wordt u er, net als de meeste mensen, vrolijk van. Dat simpele feit geeft aan waarom het geven van complimentjes belangrijk is. Dit telt zowel zakelijk als privé. Vandaag is het Nationale Complimentendag.

Lees meer

Belastingaangifte 2022: help!?

28 februari 2023

Zelf de belastingaangifte goed invullen kan een hele kunst zijn. Gelukkig zijn er weer invuldagen voor de belastingaangifte 2022 bij de Capelse wijkwinkels. Capellenaren die hulp zoeken bij het invullen van hun aangifte, kunnen een afspraak maken bij een wijkwinkel in de buurt.

Lees meer

Tijd voor pensioen. En nu?

27 februari 2023

Na vele jaren hard te hebben gewerkt, staat u  op het punt om met een welverdiend pensioen te gaan. Eindelijk alle tijd van de wereld om zelf te kiezen wat u wilt doen. Maar die enorme hoeveelheid vrije tijd kan sommige mensen juist heel onzeker maken.

Lees meer

Switchen van beroep? Dit kunt u doen

20 februari 2023

Het is niet ongewoon dat u door bepaalde fases in het leven gaat waarin u simpelweg toe bent aan verandering. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe woning, een nieuwe hobby of een nieuwe baan. Switchen van beroep is niet altijd een gemakkelijke keuze, maar soms wel nodig.

Lees meer

Wat is genderneutraliteit en waarom wordt er zo veel over gesproken?

14 februari 2023

In onze maatschappij zien we nog steeds dat er op veel vlakken verschil wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Producten voor mannen zijn vaak anders gekleurd en soms zelfs goedkoper dan de variant voor vrouwen, kleding is anders en ook bij kinderen is er verschil tussen speelgoed voor jongens en meisjes.

Lees meer

Volg deze richtlijnen voor Safer Internet Day

06 februari 2023

Op de kalender van online veiligheid staat 7 februari rood omcirkeld als Safer Internet Day (SID). Het initiatief van het EU-project SafeBorders in 2004 dat wordt gecoördineerd door Insafe om iedereen stil te laten staan bij een veilige online omgeving voor kinderen.

Lees meer

Hoe huisdieren kunnen helpen tegen eenzaamheid

01 februari 2023

Veel mensen in Nederland zijn eenzaam. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren missen sociale contacten in hun leven. Een huisdier kan een deel van deze leegte opvullen. Maar er zijn een aantal zaken waar dan rekening mee gehouden moet worden. In dit artikel leest u meer over de voordelen en verantwoordelijkheden die een huisdier met zich meeneemt.

Lees meer

Voorleesdagen in de KinderLabs: Boekenfeest voor jonge kinderen

31 januari 2023

Wethouders Ans Hartnagel, Harriët Westerdijk en de directeur van Welzijn Capelle Hans Roskam lazen op maandag 30 januari voor aan kinderen van 0 tot 6. Dat gebeurde in de drie KinderLabs, tijdens de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. Ans Hartnagel: ‘Heerlijk om gezellig een boekje te lezen met die kleine Capellenaren.

Lees meer

Wat is overgewicht en hoe ga je het tegen?

23 januari 2023

Om te bepalen of u een gezond gewicht heeft, kunt u kijken naar uw BMI (Body Mass Index). De BMI is een internationaal gebruikte berekening die inschat of uw gewicht in balans is met uw lengte, leeftijd en gender. Over het algemeen is een BMI tussen 20 en 25 een gezond gewicht.

Lees meer

Positieve oplossingen voor negatieve gedachten

16 januari 2023

Bent u bekend met ‘Blue Monday’? De derde maandag van januari staat symbool voor een overweldigend gevoel van ongelukkigheid, onder andere op kantoor. Het heeft veel te maken met grauw weer, mislukte nieuwjaarswensen en de start van een nieuwe werkweek.

Lees meer

Verbod op lachgas per 1 januari 2023

08 januari 2023

Sinds 1 januari is het in Nederland verboden om lachgas te bezitten of te verkopen. Deze nieuwe regel moet het recreatieve gebruik van lachgas gaan terugdringen. Het gebruik van lachgas leidt namelijk regelmatig tot ernstige ongelukken. Wat is lachgas precies en wat zijn de risico's.

Lees meer

Voedselbank blij met gedoneerde kerstpakketten

05 januari 2023

Sinds juni 2022 is het aantal van cliënten van de Voedselbank met een kwart gestegen. De Voedselbank Capelle helpt nu ruim 170 huishoudens aan een wekelijks voedselpakket. De Voedselbank is dan ook erg blij met het grote aantal bewoners en bedrijven dat kerstpakketten doneerde.

Lees meer

Verander uw gedrag om nieuwjaarswensen te realiseren

02 januari 2023

Hoelang houdt u het vol om aan uw nieuwjaarsdoelen te werken? De meeste mensen stoppen ergens halverwege februari. Zonde, maar dit heeft z’n redenen. Denk bijvoorbeeld aan gebrek aan tijd, middelen of motivatie. Hoe is dit bij u? Om dingen écht blijvend te veranderen, moet er meestal ook écht iets veranderen in de manier waarop u dingen aanpakt.

Lees meer

Warme plek voor wie het koud heeft

23 december 2022

Koud buiten? Dan wil je de verwarming lekker hoog  draaien. Maar veel mensen zetten de verwarming deze winter juist een stuk lager, of zelfs helemaal uit: de energierekening wordt anders veel te duur. Wie even wil opwarmen, kan langskomen bij een van de Huizen van de Wijk of KinderLabs van Welzijn Capelle.

Lees meer

Migrant, vluchteling of asielzoeker; krijgen ze een warm welkom?

22 december 2022

Als bewoner van deze aarde mag u niet zomaar in ieder land gaan wonen. Afgelopen tijd heeft u de termen migrant, vluchteling of asielzoeker waarschijnlijk weer regelmatig voorbij horen komen in het nieuws. Deze termen kunnen verwarrend zijn. Ze vertegenwoordigen namelijk verschillende groepen mensen.

Lees meer

Alle trainingen CapelleDoet gratis!

19 december 2022

Ook in 2023 kunnen vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en inwoners van Capelle aan den IJssel weer trainingen bij het Kenniscentrum volgen. Nu helemaal gratis! Voor iedere vrijwilliger is er wel iets interessants. Van Omgaan met dementie tot Fake news en hoe je dat herkent.

Lees meer

Huis van de Wijk Oostgaarde nu ook Voedselpunt

19 december 2022

In het gezellige Huis van de Wijk Oostgaarde staat een grote boekenkast. Sinds kort staan daarin ook gedoneerde etenswaren. Wie wat minder te besteden heeft, is welkom om daar iets van uit te zoeken. En is er nog een kerstcadeautje nodig? Neem een leuk boek mee.

Lees meer

Armoede in Nederland; hulp vragen helpt

15 december 2022

Raakte u ook even in paniek toen u de nieuwe energierekening zag? Stelt u zich nu eens voor dat u dat gevoel krijgt van iedere rekening … elke dag. Armoede is een probleem dat in Nederland niet altijd zichtbaar is, maar zeker bestaat en steeds groter wordt.

Lees meer

Kerstmarkt in Oostgaarde

09 december 2022

De Sint is uit het land, en de kerstman neem het stokje alweer bijna over. Op de kerstmarkt Oostgaarde op 22 december kunnen Capellenaren vast in de sfeer komen of wat leuke kerstcadeautjes vinden. Een kraampje huren om zelf spullen te verkopen? Ook dat kan.

Lees meer

Zo voorkomt u een opgeblazen buik tijdens de feestdagen

07 december 2022

Bent of kent u iemand bij wie het elke keer weer raak is tijdens de feestdagen? U komt gezellig samen met familie, er is heerlijk eten en drinken, en het beste van alles is dat er geen einde aankomt. Heerlijk, zou u zeggen, totdat het genieten overgaat in afzien.

Lees meer

Doe deze maand iets voor een ander

01 december 2022

In december bent u waarschijnlijk veel samen met uw familie, bijvoorbeeld om Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw te vieren. Toch zijn er in Nederland ook heel veel mensen eenzaam, juist tijdens de feestdagen. Omdat mensen vaak niet praten over eenzaam zijn, is de kans groot dat iemand in uw omgeving zich eenzaam voelt zonder dat u het weet.

Lees meer

Oostgaarde verhuisd naar Plint

01 december 2022

Vanwege de renovatie van de Purmerhoekflat was Wijkwinkel Oostgaarde de afgelopen maanden tijdelijk bij Welzijn Capelle te vinden. Nu is de wijkwinkel weer terugverhuisd naar de flat. Het nieuwe adres: De Plint, Purmerhoek 337A (tussen twee hoofdingangen).

Lees meer

Alles wat u moet weten over de zorgverzekeringspremies en toeslagen

28 november 2022

Elk jaar worden in november de nieuwe premies voor de zorgverzekering en de hoogte van het verplichte eigen risico bekend gemaakt. Ook dit jaar zijn de premies weer gestegen. Maar gelukkig helpt de overheid een beetje door ook de zorgtoeslag te verhogen.

Lees meer

Tips voor wanneer het vriest en glad is op de weg

21 november 2022

Het wordt winter, en dus wordt het kouder. Dat betekent ook dat het glad kan worden op de weg. Zowel met de auto als met de fiets, kan dat gevaarlijk zijn. Daarom hebben we een aantal tips om veilig deel te nemen aan het verkeer als het glad is.    Algemene tips Check je verlichting.

Lees meer

Leerlingen van het Comenius verwennen mantelzorgers

17 november 2022

Mevrouw Brons (74) regelt haar hele leven rondom de mantelzorg voor haar kleinzoon, dochter en moeder van 98. ‘Je moet er niet teveel bij stilstaan en gewoon alles nemen zoals het valt, elke dag.’ Op donderdag 10 november hoefde ze even een paar uurtjes niet te zorgen, maar kon ze genieten van de heerlijke lunch voor mantelzorgers.

Lees meer

De voordelen van ‘ouder’ zijn op de werkvloer

15 november 2022

Voor 45-plussers lijkt het soms wel of iedereen om hen heen alleen maar jonger wordt. Ook op de werkvloer wordt u omringt door twintigers en dertigers. Zelfs uw leidinggevende is misschien wel 10 jaar jonger dan u. Hoe gaat u om met ouder worden in een jonge werkomgeving en hoe zorgt u dat u toch gewoon uw carrièredoelen haalt.

Lees meer

Drinkt u teveel koffie op een dag?

07 november 2022

Wist u dat we samen wereldwijd elke dag ongeveer twee miljard kopjes koffie consumeren? Koffie is de meest populaire warme drank ter wereld. Genoeg reden om te veronderstellen dat het ook goed voor ons is. Toch stellen wetenschappers een grens van 4 kopjes koffie per dag.

Lees meer

Opening leerwerkplaats Welzijn Capelle en Albeda in het KinderLab

04 november 2022

Vol enthousiasme zijn Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en Welzijn Capelle dit schooljaar gestart met een leerwerkplaats in de KinderLabs voor studenten van de opleiding Sociaal werker. Op woensdag 2 november is deze mooie leerwerkplaats officieel geopend en zijn de eerste successen door de studenten gedeeld met de aanwezigen.

Lees meer

7 manieren om thuis voldoende te bewegen bij slecht weer

01 november 2022

De zon laat zich minder vaak zien, het wordt sneller donker en winterweer nodigt minder uit om te sporten. Niet alleen is het kouder, maar veelal ook donkerder en vochtiger. Zeker wanneer het regent is het lastig om de motivatie te vinden om de deur uit te gaan.

Lees meer

Scheiden zonder schelden

24 oktober 2022

Besluiten om te gaan scheiden is altijd een moeilijk moment dat vaak bij beide partijen veel verdriet en andere emoties oproept. Toch kan een scheiding voor u beiden uiteindelijk de beste oplossing blijken. Zeker wanneer u allebei bereid bent om de scheiding zo respectvol en netjes mogelijk te regelen.

Lees meer

Tips om te besparen op uw energierekening

20 oktober 2022

We hebben een ongekend prachtige zomer gehad waardoor de stijgende energieprijzen nog niet écht een probleem vormden. Maar met de herfst en winter voor de deur verandert dat. Door bewust met energie om te gaan kunt u de kosten een beetje onder controle houden.

Lees meer

Nog een paar plekken bij Meidenclub No Filter!

14 oktober 2022

 In september is No Filter weer gestart. Capelse meiden van 11 tot 15 jaar kijken elke week uit naar deze meidenclub in buurtcentrum De Fluiter. Zoals een van de meiden het zegt: ‘We leren elkaar kennen en bouwen een band op samen, en Yasmina en Zandia maken het heel gezellig en staan voor ons klaar.

Lees meer

Sparen en inflatie; heeft dat wel zin?

14 oktober 2022

De inflatie in Nederland was sinds de jaren 70 van de vorige eeuw niet zo hoog! Veel mensen maken zich hier ernstige zorgen over. De meest logische oplossing lijkt om te gaan sparen. Het bekende 'appeltje voor de dorst'. Maar heeft het eigenlijk wel zin om te sparen wanneer uw geld ineens veel minder waard is.

Lees meer

Persbericht: ‘Ontmoet Capelle Doet’: nu ook in Schenkel!

03 oktober 2022

Kom langs en word vrijwilliger! CAPELLEAANDENIJSSEL. Capelle Doet is dé vrijwilligersvacaturebank van Capelle aan den IJssel. Tijdens ‘Ontmoet Capelle Doet’ geven medewerkers informatie over vrijwilligerswerk aan iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Lees meer

Uw wilsverklaring; een gevoelig én belangrijk onderwerp

03 oktober 2022

Wanneer we nadenken over onze oude dag, denken we vaak aan hoe we ons gepensioneerde leven voor ons zien. Wanneer u ouder wordt, zal ook de manier waarop u overlijdt een onderwerp worden waar u over na kunt denken en over kunt praten met anderen. In dit artikel informeren we u over een wilsverklaring.

Lees meer

NIEUW! Inloop zonder afspraak Huis van de Wijk Middelwatering

03 oktober 2022

In alle wijken van Capelle vind je een Huis van de Wijk. Hier kun je terecht voor informatie en hulp, maar ook gewoon om mensen te ontmoeten tijdens een gezellige koffieochtend. In Huis van de Wijk Middelwatering kun je vanaf nu ook zonder afspraak binnenlopen voor een kleine hulpvraag.

Lees meer

Veel bezoekers tijdens de Open Dag van de KinderLabs

22 september 2022

CAPELLEAANDENIJSSEL. Kinderen en ouders die zin hadden in een gezellig dagje en veel leuke (buiten)activiteiten, konden woensdag 14 september terecht bij een van de drie Capelse KinderLabs (in Schollevaar, Middelwatering en Schenkel). Het was namelijk de hele dag Open Dag.

Lees meer

De 5 mooiste nationale parken voor een wandeling in Nederland

19 september 2022

In Nederland hebben we het geluk dat we de vier seizoenen in volle glorie kunnen aanschouwen. Zo voorziet de herfst ons landschap van een nieuw kleurtje met een groen-bruin pallet. Waar de bladeren van de bomen vallen, is het niet alleen prachtig, maar ook heerlijk om te lopen.

Lees meer

De makkelijkste baksels om thuis te maken

13 september 2022

De keuken in is altijd een goed idee! Niet alleen kunt u lekker kliederen met elkaar, ook kunt u na afloop heerlijk smullen van uw creatie. Iets lekkers bakken vormt dus echt de perfecte activiteit om uit te voeren, alleen of met een ander. En het is nog leerzaam ook.

Lees meer

Ik wil stoppen met roken!

07 september 2022

Stoppen met roken heeft veel voordelen! Een verbeterde conditie, er blijft meer geld over, alles smaakt lekkerder, een mooiere huid en tanden, een frissere adem, een beter humeur, verbeterde vruchtbaarheid, geen negatieve effecten op meerokers en een langer leven.

Lees meer

Vloggen en dansen met meidenclub No Filter

05 september 2022

Goed nieuws voor meiden van 11 tot 15 jaar: No Filter is back! Meedoen aan de meidengroep helpt Capelse meiden opgroeien tot zelfverzekerde, weerbare jonge vrouwen. Met andere meiden ga je iedere week een uur lang vloggen, dansen, jullie eigen schoonheidssalon opzetten en nog veel meer.

Lees meer

Nieuwe activiteiten Lotgenotengroep Toeslagenaffaire

05 september 2022

Voor Capelse gedupeerden van de toeslagenaffaire is er een lotgenotengroep opgezet. De deelnemers kunnen hier ervaringen en kennis met elkaar delen, met ondersteuning en informatie van professionals. Voor september en oktober is nu de agenda bekend. Ben je gedupeerde, maar ken je de groep nog niet.

Lees meer

Tweedehands winkelen: dit moet u er over weten

05 september 2022

Bij tweedehands winkelen denken veel mensen aan wollen truien en de meubels uit het huis van een overgrootoma. Maar u kunt ook heel hippe, leuke dingen tweedehands winkelen. Om u daarbij te helpen, beantwoorden we in deze blog een aantal veelvoorkomende vragen over tweedehands winkelen.

Lees meer

Zo houdt u het vakantiegevoel langer vast

01 september 2022

Terug aan het werk gaan na een periode van vrijheid kan altijd stress opleveren. Of u nu op vakantie bent geweest, een paar dagen vrij hebt genomen of weken niet aan werk hebt gedacht. Het kan zelfs zo zijn dat u meteen weer terug verlangt naar een periode zonder werk.

Lees meer

Hoe gepast of ongepast gedraagt u zich op de werkvloer?

22 augustus 2022

Het laatste jaar hoort u  in het nieuws steeds vaker het onderwerp ‘ongepast gedrag op de werkvloer’ ter sprake komen. Het is op zich niks nieuws, maar waar ongepast of grensoverschrijdend gedrag voorheen vaak nog een beetje lacherig werd weggewuifd, is het nu een onderwerp waar men zich serieus zorgen over maakt.

Lees meer

Gratis opvoedtraining over ADHD en ASS

17 augustus 2022

Het opvoeden van een kind is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je kind een aandachts- en hyperactiviteitsstoornis (ADHD) of een autismespectrumstoornis (ASS) heeft. Hoe kan je omgaan met gedragsproblemen thuis? Dat leer je bij de nieuwe, gratis training BPTG van CJG Capelle aan den IJssel.

Lees meer

5 redenen voor senioren om te gaan zwemmen

16 augustus 2022

75% van de ouderen haalt de beweegnorm niet. Dan praten we over zo’n 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Behoort u toevallig bij deze groep? Dan is het misschien een goed idee om eens te gaan zwemmen.

Lees meer

Orgaandonatie: ja, nee of misschien?

08 augustus 2022

Denkt u wel eens na over wat er met uw lichaam gebeurt als u overlijdt? Het is misschien een beetje akelig om over na te denken, maar het is ook heel belangrijk om bij stil te staan. Iedereen in Nederland is namelijk automatisch opgenomen in het donorregister.

Lees meer

65+? Zo gaat u toch nog zorgeloos op reis

01 augustus 2022

Leeftijd zegt niet altijd alles, maar op zeker moment beginnen de jaren  toch te tellen. Met een rugzak op de Himalaya beklimmen wordt na uw 65ste waarschijnlijk een no-go. Maar dat wil niet zeggen dat uw vakantie op latere leeftijd, niet avontuurlijk kan zijn.

Lees meer

Steun bij verlies van partner of dierbare

15 juli 2022

Je partner verliezen, of iemand anders van wie je hield, is erg ingrijpend. Vooral mensen bij wie dit ook is gebeurd, begrijpen hoe dit is. Door corona hebben meer Capellenaren dan anders dit meegemaakt. Daarom start Welzijn Capelle in augustus en oktober twee groepen waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten.

Lees meer

Schud uw angsten van u af

15 juli 2022

Als we het over onze gezondheid hebben, denken we vaak aan hoe we ons fysiek voelen. Zo weten we allemaal dat koorts of buikpijn fysieke klachten zijn. Maar u kunt ook mentale klachten ervaren. Deze zijn vaak lastiger te omschrijven, maar kunnen een grote impact hebben op uw gezondheid.

Lees meer

Vragen over stress, geldzorgen of gezonder leven? Maatschappelijk werk kan helpen

14 juli 2022

Corona heeft bij veel mensen voor nieuwe of extra problemen gezorgd: sociale contacten zijn minder of helemaal verdwenen; last van stress of angsten en daardoor bijvoorbeeld een verslaving ontwikkeld; geldproblemen.... Voor wie daar vragen over heeft of hulp bij wil, zijn er de maatschappelijk werkers van Welzijn Capelle.

Lees meer

Op vakantie in Schinckelhove

07 juli 2022

Op donderdag 23 juni was serviceflat Schinckelhove omgetoverd tot een waar vakantieoord, met zomerse posters, lampionnen en alcoholvrije cocktails. Eigenlijk valt er altijd wel iets te beleven in Schinckelhove. Van schilderles tot stoelyoga en tai chi: de bewoners zitten er niet stil.

Lees meer

Hou inbrekers buiten de deur

07 juli 2022

Tijdens de zomermaanden zijn inbrekers en zakkenrollers extra actief. Neem daarom altijd voldoende maatregelen om het ze niet te makkelijk te maken. We geven u graag een aantal tips. Berg waardevolle spullen buiten het zicht op, sluit deuren en ramen volledig af wanneer u weggaat en maar laat uw huis wel zo achter dat het bewoond lijkt.

Lees meer

Doe deze zomer mee aan leuke activiteiten en toffe workshops bij de KinderLabs in Capelle

06 juli 2022

Binnenkort start de zomervakantie! Zes weken vrij, ruim de tijd dus om deel te nemen aan de leuke activiteiten en toffe workshops die georganiseerd worden in de KinderLabs in Capelle aan den IJssel. In de wijken Schollevaar, Schenkel en Middelwatering komen kinderen samen bij het KinderLab.

Lees meer

Team Welzijn Capelle haalt €3.300 op voor vluchtelingen

28 juni 2022

Van 18 op 19 juni vond de 13e editie van de Nacht van de Vluchteling plaats. Duizenden mensen in Nederland maken dan een nachtwandeling ten behoeve van vluchtelingen wereldwijd. Veel grote steden hebben hun eigen route. Mensen die meelopen, halen via sponsors geld op voor Stichting Vluchteling.

Lees meer

Nieuwe vrienden maken kan ook online

28 juni 2022

Van Tinder tot Parship, afgelopen tijd hebben we een hoop verschillende datingsites zien ontstaan. Mensen maken hier een profiel aan om online de liefde te vinden. En met succes, er zijn genoeg stellen die elkaar online ontmoeten, al jaren samen. Maar wist u dat u online ook nieuw vriendschappelijk contact kunt maken.

Lees meer

Hou beweging in uw kantoorbaan

23 juni 2022

U kent het vast wel. ‘s Ochtends stapt u in de auto, op kantoor neemt u plaats achter uw bureau, u luncht in de kantine van uw werkgever, gaat weer met de auto naar huis en ploft op de bank. Voor u het weet, is de dag voorbij en heeft u de hele dag gezeten.

Lees meer

Buiten spelen: 8 leuke spelletjes voor peuters

16 juni 2022

Buiten spelen en bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van peuters. Wat zijn leuke en leerzame beweegspelletjes die je buiten kunt doen? Hieronder vind je leuke tips van Jantje Beton en Nijntje. 1: Krijtparcours Maak met stoepkrijt een parcours van 1 lijn en laat je kind over de lijn lopen.

Lees meer

Ouderenmishandeling: hoe gaat u daarmee om?

14 juni 2022

Bij huiselijk geweld denken we vaak aan kindermishandeling. Maar ook ouderen kunnen slachtoffer van zijn van huiselijk geweld. Bijvoorbeeld wanneer er geld gestolen wordt of ouderen verwaarloosd worden. Het is een gevoelig onderwerp waarbij emoties hoog kunnen oplopen.

Lees meer

Af en toe vegetarisch eten, hoe doe je dat?

10 juni 2022

Af en toe vegetarisch eten, zonder vlees of vis, is goed voor uw gezondheid en voor het milieu. U eet namelijk al snel te veel vlees, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Daarnaast stoot de productie van vlees veel broeikassen uit. Wanneer u vegetarisch eet, kan het zijn dat u een stukje vlees echt mist bij de maaltijd.

Lees meer

Ontmoet CapelleDoet nu ook op de Reigerlaan

07 juni 2022

Woensdagochtend 1 juni heeft wethouder Marc Wilson een extra inloopochtend 'Ontmoet CapelleDoet' feestelijk geopend en de nieuwe naam Ontmoet CapelleDoet onthult. Tijdens deze inloopochtenden kunnen vrijwilligers en iedereen die informatie wil over vrijwilligerswerk geheel vrijblijvend langskomen onder het genot van een kop koffie.

Lees meer

Iets doen voor een ander geeft een goed gevoel

01 juni 2022

Iets doen voor een ander, dat geef een fijn gevoel. Maar wat kan u dan doen voor een ander? Hoe plant u dit in uw drukke agenda? En hoe pakt u dat aan? In dit artikel leggen we u stap voor stap uit hoe u zich kunt inzetten voor de mensen om u heen. Vrijwilligerswerk doen kan u verschillende dingen opleveren.

Lees meer

Een goede buur...

28 mei 2022

Het spreekwoord ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’ zegt eigenlijk al genoeg. Een goede relatie met je buren is belangrijker dan je denkt. Iedereen die ooit een aanvaring met zijn buren heeft gehad, kan beamen dat dit je woonplezier aardig kan verpesten.

Lees meer

Wilma Verschuren: moeder van de Rondelen

23 mei 2022

De Rondelen is een bloeiende buurt met veel betrokken bewoners en activiteiten voor kinderen. Ooit was dat heel anders. Bewoners zélf hebben voor die verandering gezorgd. Een van de kartrekkers daarbij is Wilma Verschuren. Op woensdag 18 mei organiseerden bewoners een afscheidsfeestje voor haar, met wethouder Ans Hartnagel.

Lees meer

De weerbaarheid van je kind vergroten

19 mei 2022

Kinderen die weerbaar zijn, kunnen hun grenzen goed aangeven. Ze durven voor zichzelf op te komen, maar ook steun te zoeken. Daarvoor heeft je kind zelfvertrouwen nodig. Hoe kan je de weerbaarheid van je kind vergroten? Weerbaarheid hangt af van de aanleg en het karakter van je kind.

Lees meer

Gratis soep en een praatje in Schollevaar

18 mei 2022

Bewoners van Schollevaar die behoefte hebben aan sociaal contact en een goed gesprek met een heerlijke kop soep erbij, kunnen op de maandagmiddagen terecht bij ‘Soeppan’ in Huis van de Wijk Schollevaar. De soep wordt vers gemaakt en kost hélemaal niks.

Lees meer

Schuldgevoel werkende ouders

18 mei 2022

Werken en kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Je kunt je als werkende ouder wel eens schuldig voelen.  Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt dat je je kinderen niet genoeg aandacht geeft. Of omdat je het moeilijk vindt om afscheid te nemen als je je kind naar de kinderopvang brengt.

Lees meer

De risico's van te lang of verkeerd zitten

16 mei 2022

Dat bewegen gezond is wist u vast al. Maar wist u ook dat zitten ontzettend óngezond kan zijn? Misschien heeft u het wel eens gehoord: zitten is het nieuwe roken. In de afgelopen decennia zijn we steeds meer en langer gaan zitten. Mensen met een kantoorbaan zitten bijna de hele dag en zodra we thuiskomen gaan we vaak meteen weer zitten.

Lees meer

Veiling KinderLabs voor vluchtelingenkinderen

12 mei 2022

De KinderLabs in Middelwatering, Schenkel en Schollevaar vierden de Week van de Vrijheid. Die begon op 2 mei met braderieën en een veiling bij elk KinderLab. Met de veiling is geld opgehaald om knutselspullen te kopen voor kinderen die uit oorlogsgebieden zijn gevlucht.

Lees meer

Zorgen over de toekomst van de zorg

10 mei 2022

Wie ooit in het ziekenhuis of andere zorginstelling heeft gelegen, weet het al: de verpleegkundigen en verzorgers zijn van onschatbare waarde. Toch kiezen steeds minder mensen voor een beroep in de zorg. Dat kan in de toekomst voor ernstige problemen zorgen.

Lees meer

Teams Buurtpreventie en Grofvuilbeheer Hoekenbuurt: nieuwe vrijwilligers gezocht

04 mei 2022

De Hoekenbuurt heeft veel betrokken bewoners, wat te zien is aan de teams Buurtpreventie en Grofvuilbeheer daar. Deze teams zijn momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de buurt. André zit al zeven jaar in het buurtpreventieteam: ‘Fijn om op deze manier iets voor mijn wijk te doen.

Lees meer

Tijd voor een feestje

02 mei 2022

Het is mei en dat betekent dat we een hoop te vieren hebben; de vrijheid, moeders, voor sommige mensen Suikerfeest en voor iedereen gewoon het feit dat de zomer eraan komt.  Bent u alweer gewend aan het feit dat alles weer open is en dat u zorgeloos naar de winkel, de bioscoop en het museum mag.

Lees meer

Uw welzijn op de werkvloer

29 april 2022

Traditioneel gezien was de werkgever de baas. De werknemer mochten bij wijze van spreke blij zijn dat ze mochten werken. Problemen in de privésfeer werden niet gedeeld op de werkvloer en een werknemer moest wel echt héél ziek zijn voor hij wat medeleven van zijn werkgever mocht verwachten.

Lees meer

Groene ontmoetingen in de Florabuurt

26 april 2022

Het is lente en alles wordt weer groen! En een beetje extra in de Florabuurt. Op vrijdag 8 april vierden bewoners daar de start van het nieuwe tuinseizoen met de opening van een prachtige buurttuin aan de Dotterlei. Een fijne plek voor buren om elkaar te ontmoeten of te helpen tuinieren.

Lees meer

Nieuwe trainingen bij Kenniscentrum CapelleDoet

26 april 2022

Ook in mei en juni kunnen vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere Capellenaren weer trainingen en workshops volgen bij het Kenniscentrum van CapelleDoet. Om beter met stress om te gaan, te leren hoe je social media gebruikt voor je vrijwilligersorganisatie, of waarom voeding zo belangrijk is.

Lees meer

Reizen met een beperking

19 april 2022

Leven met een beperking kan soms voor lastige situaties zorgen. De wereld is niet in alle gevallen ingericht op mensen met een handicap of beperking. Gelukkig wordt daaraan gewerkt en zijn steeds meer winkels, musea en andere openbare gebouwen toegankelijk voor iedereen.

Lees meer

Van overgang tot menopauze

12 april 2022

Net als borstvoeding en menstruatie is de menopauze zo’n onderwerp waar niet iedereen makkelijk over praat. Toch is het een verschijnsel waar iedere vrouw op een gegeven moment mee te maken krijgt. De leeftijd waarop de overgang inzet verschilt per vrouw en ook de mate waarin een vrouw er last van heeft, verschilt.

Lees meer

Goed om af en toe eens gek te doen

01 april 2022

Het is 1 april. Dat betekent niet alleen dat we vandaag ons best mogen doen om anderen aan het lachen te maken, maar ook dat de lente echt helemaal is begonnen. Een goede maand om een beetje gek te doen en leuke plannen te maken.  Omdat we zolang voorzichtig hebben moeten doen en er nog steeds zoveel ellende aan de gang is in de wereld om ons heen, voelt het misschien een beetje onwennig om weer zorgeloos leuke dingen te doen.

Lees meer

Vervelen hoeft niet in Middelwatering!

30 maart 2022

Allerlei activiteiten voor bewoners in Huis van de Wijk In Huis van de Wijk Middelwatering is altijd wel wat te doen, maar vooral de vrijdag is niet te missen. Van koffieochtend en bewonerslunch tot muziekcafé en spelletjesmiddag. Doe mee! Stefan Kort van Welzijn Capelle is buurtcoach voor Middelwatering.

Lees meer

Weg met geldzorgen. Zorg voor uw geld.

29 maart 2022

Geldzorgen zijn voor veel mensen een dagelijkse bron van stress. En helaas is het ook niet iets wat je zomaar even oplost. Toch is het terugpakken van controle de enige manier om eruit te komen. Als u het gevoel heeft dat geld (of het gebrek hieraan) uw hele leven beheerst, voel u zich machteloos om de situatie te veranderen.

Lees meer

Leren sparen? Dat kan in de KinderLabs!

22 maart 2022

In de Week van het Geld (28 maart tot en met 1 april) besteden veel scholen extra aandacht aan omgaan met geld. Ook de Capelse KinderLabs. Dat is interessant én belangrijk. Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken, kunnen kinderen dit later als volwassenen ook.

Lees meer

Stel dat u gediscrimineerd werd…

21 maart 2022

De meeste mensen denken niet zo vaak aan racisme en discriminatie. Ze kunnen zich niet goed voorstellen hoe het voelt om afgerekend te worden op iets waar je geen invloed op hebt. Maar voor mensen met een andere etnische of culturele achtergrond is het iets waar ze bijna elke dag wel een keer mee te maken krijgen.

Lees meer

Naar de bollen

17 maart 2022

Maandag 21 maart is het dan toch eindelijk zo ver: het voorjaar barst los! In Oostgaarde vieren ze dat met een speciale lentewandeling. Naar de Keukenhof? Nee, gewoon in Oostgaarde, Capelle aan den IJssel! In de wijk Oostgaarde zijn de afgelopen jaren veel bloembollen geplant.

Lees meer

Je kind veilig op internet: tips

15 maart 2022

Dinsdag 8 februari 2022 was het ‘Veiliger Internet Dag’. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor online veiligheid. Hoe kan je met je kind praten over veiligheid op internet? En hoe bescherm je hem of haar tegen de risico’s? Lees de tips hieronder.

Lees meer

Uw laatste wens goed geregeld

15 maart 2022

Het is geen prettig onderwerp maar wel een belangrijk onderwerp om het eens over te hebben: uw wensen rondom uw overlijden. Hoe gaat u het gesprek aan met uw naasten en welke dingen zijn belangrijk om op tijd te regelen? Het tijdstip kunt u niet bepalen; de manier waarop wel Nederlanders staan bekend om hun openhartigheid, maar als het gaat om praten over de dood dan zijn we daar een stuk minder makkelijk in.

Lees meer

Help! Een monster onder mijn bed!

14 maart 2022

Is je kind bang in het donker? Ziet hij of zij veel monsters en spoken? Hieronder vind je tips om daarmee om te gaan.  Peuters hebben een grote fantasie. Schaduwen worden enge monsters en er zijn overal griezelige geluiden. Bang zijn in het donker kan ook door stress komen, bijvoorbeeld na het kijken van een spannende film.

Lees meer

Beautyspecial in Wiekslag

14 maart 2022

Hoe teken je nou precies wenkbrauwen mooi bij? Welke kleur oogschaduw past het beste bij welke kleur ogen? Hoe krijg je een gezonde, natuurlijk ogende teint? Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, kreeg een groep Capelse dames antwoord op deze vragen bij een Beautyspecial.

Lees meer

Gelijkwaardigheid op de werkvloer

07 maart 2022

We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg Morgen is het internationale Vrouwendag. Na de schokkende berichten over het schandaal bij The Voice of Holland is het duidelijk dat er nog veel moet gebeuren voor vrouwen gelijkwaardig worden behandeld op een door mannen gedomineerde werkvloer.

Lees meer

Vrijwillige seniorenvoorlichters gezocht!

07 maart 2022

Seniorenvoorlichters geven informatie aan Capelse 71-plussers over alle activiteiten en voorzieningen in Capelle aan den IJssel voor deze leeftijdsgroep. Dit helpt senioren om zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis te wonen. Het Vrijwilligersinformatiepunt van Welzijn Capelle is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het team Seniorenvoorlichters.

Lees meer

Koffieochtend Oostgaarde: kom erbij!

02 maart 2022

Bewoners van Oostgaarde die het leuk vinden om andere wijkbewoners te leren kennen, zijn van harte welkom op de koffieochtenden in Huis van de Wijk Oostgaarde. Voor goeie koffie, spelletjes en gezelligheid. De koffieochtenden in Oostgaarde zijn ‘s maandags, dinsdags en donderdags, van 9.

Lees meer

De kracht van een compliment

01 maart 2022

"Goed gedaan, zeg!" of "Fijn dat je er bent". Het zijn voorbeelden van kleine complimenten die een groot verschil kunnen maken. Waarom is complimenten geven en krijgen zo belangrijk?   Een compliment is een klein cadeautje Kunt u zich herinneren wanneer u voor het laatst een compliment hebt gekregen en van wie.

Lees meer

Op het randje van een burn-out? Neem de klachten serieus!

25 februari 2022

Burn-out is een term die de laatste jaren steeds vaker voorbij komt maar die, zeker voor mensen die er nog nooit mee te maken hebben gehad niet altijd duidelijk is. Sommigen vinden het aanstellerij of denken dat je dan een tijdje erg moe bent. Degenen die het wel hebben ervaren zeggen vaak dat het een van de moeilijkste periodes in hun leven was maar dat het hen ook veel heeft geleerd.

Lees meer

Aardig voor anderen, goed voor uzelf

17 februari 2022

Zou u zichzelf omschrijven als 'vriendelijk'? En zo ja, wat betekent vriendelijkheid voor u? Het is een term die we veel gebruiken maar waarvan niet altijd duidelijk is hoe dit nu precies vertaalt moet worden in ons dagelijkse gedrag. Terwijl een beetje vriendelijkheid een groot verschil kan maken in het contact met de mensen om ons heen.

Lees meer

Lancering vernieuwde Capelse Wegwijzer

10 februari 2022

Fotograaf: Frank de Roo Capelle aan den IJssel, 10 februari 2022 - Wethouder Marc Wilson heeft vandaag met een druk op de knop de vernieuwde website Capelse Wegwijzer www.capelsewegwijzer.nl gelanceerd. Op de wegwijzer kunnen Capellenaren  terecht voor vragen over onder andere wonen, geld, werk, vervoer, actief zijn en opvoeden.

Lees meer

Nieuwe website, vertrouwde informatie

08 februari 2022

Zoals u ziet is onze website helemaal vernieuwd. We hopen dat u hem net zo mooi vindt als wij. Binnen dit frisse nieuwe uiterlijk vindt u op de Capelse Wegwijzer nog steeds al uw betrouwbare informatie over gezondheid, welzijn, jeugd & gezin en zorg.

Lees meer

Mantelzorgmaatjes gezocht Capelle aan den Ijssel

08 februari 2022

Help jij een mantelzorger (voor zichzelf) zorgen?  In onze stad zijn er veel mantelzorgers. Zij zorgen bijvoorbeeld voor hun moeder in rolstoel, een neefje met Down of hun partner met dementie. Dat kost tijd en energie. Daarom nemen vrijwillige mantelzorgmaatjes de zorg een paar uur per week van hen over.

Lees meer

Piepjonge journalisten in Schenkel

08 februari 2022

Het KinderLab Schenkel bestaat nog niet lang, maar kinderen uit de buurt weten het goed te vinden. Er is nu ook een heus Kinderpersbureau gestart. De kinderen van het persbureau maken een nieuwsbrief over hun wijk. Binnenkort te lezen!  De jonge journalisten hebben zelf de onderwerpen gekozen waarover ze gaan schrijven: verhalen over en uit de wijk, mode, wetenschap, mensen – en nog veel meer.

Lees meer

Omgaan met prijsstijgingen en inflatie

07 februari 2022

De inflatie in Nederland is de laatste maanden gestegen tot bijna 6%, het hoogste niveau sinds de eerste meting zo’n 24 jaar geleden. De prijzen van energie en veel producten die we dagelijks gebruiken gingen omhoog terwijl de meeste inkomens gelijk bleven.

Lees meer

Zoek de lichtpuntjes

01 februari 2022

Voor de een is februari een maand van grauwe dagen, kou, veel binnen zitten en weinig leuke dingen doen. Voor anderen is het de maand van de liefde (Valentijnsdag), van dagen die steeds iets lichter worden en vooruitkijken naar de komende lente. Waar hoort u bij.

Lees meer

Waarom werken in de zorg zo leuk is

24 januari 2022

Al jarenlang is er sprake van een enorm personeelstekort in deze branche. Als gevolg daarvan zijn veel zorgverleners overbelast en kan de kwaliteit van de zorg niet gewaarborgd worden. Deze themadag heeft dan ook een ambitieuze doel om meer mensen enthousiast te maken over het werken in de zorg.

Lees meer

Na Blue Monday kan het alleen nog maar beter gaan

18 januari 2022

Ja hoor, daar was hij weer: Blue Monday. Volgens sommigen de meest saaie en deprimerende dag van het jaar, gelukkig ligt dat nu weer achter ons. Maar waar komt Blue Monday eigenlijk vandaan en wat kunt u doen om deze dag (en de rest van de maand) juist vrolijk en positief te blijven (of te worden).

Lees meer

6 tips om gezond en fit de winter door te komen

11 januari 2022

In de koude wintermaanden is het goed om uw gezondheid een extra steuntje in de rug te geven en extra goed voor uzelf te zorgen. Zowel voor uw lichaam als voor u geest. In dit artikel leest u 6 eenvoudige tips die uw weerstand vergroten en waarmee u fit de winter doorkomt.

Lees meer

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen

03 januari 2022

De start van een nieuw jaar geeft altijd zo'n fris gevoel van nieuwe kansen. En die kansen zijn overal om u heen. De vraag is alleen of u ze ook gaat benutten.   Is uw glas halfleeg of halfvol? De afgelopen twee jaar zijn voor veel mensen een periode geweest waarin gefocust werd op wat er niét kon.

Lees meer

Goede voornemens voor u en anderen

30 december 2021

Denkt u wel eens: 'volgend jaar ga ik het beter doen'? Veel mensen denken in deze tijd van het jaar na over goede voornemens. Dat kunt u doen voor uzelf maar natuurlijk ook voor anderen. Want misschien kunt u wel goed doen door wat vaker voor een ander klaar te staan.

Lees meer

Een lekker én gezond kerstdiner

17 december 2021

Een kerstdiner hoeft echt niet altijd vet te zijn en vol calorieën te zitten. Er zijn genoeg manieren om een gezellige én gezonde kerstmaaltijd te serveren. We zijn gewend om tijdens de feestdagen onszelf en onze gasten te verwennen op allerlei lekkernijen en een groot diner met meerdere gangen.

Lees meer

Bewegen zonder budget

09 december 2021

Bijna iedereen weet dat bewegen erg gezond is en neemt zich regelmatig voor om daar wat vaker aandacht aan te besteden. Maar voor veel mensen is een abonnement op de sportschool erg duur. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om elke dag genoeg te bewegen zonder uw portemonnee te hoeven pakken.

Lees meer

Feestdagen vol positiviteit (maar geen corona-positiviteit)

01 december 2021

De feestdagen staan voor de deur en dan is contact met familie en vrienden natuurlijk ontzettend leuk en belangrijk. Helaas moeten we, met het oog op corona, ook dit jaar nog voorzichtig doen. Hoe kun je toch positief blijven en genieten van een heerlijke decembermaand.

Lees meer

Het ABC van LGBTQ+

24 november 2021

Transgender, biseksueel en queer; we horen er steeds vaker over maar voor veel mensen is het nog steeds verwarrend wat het nu precies betekent en waarom er zo 'moeilijk over gedaan moet worden'. Heeft u ook eigenlijk geen idee waar LGBTQ+ voor staat en wat u ervan moet denken.

Lees meer

Werkstress verminderen en een burn-out voorkomen

15 november 2021

Ervaart u vaak stress van uw werk? Dan bent u niet de enige. Ruim 1,3 miljoen Nederlanders geven aan hier regelmatig last van te hebben en het is de oorzaak van een kwart van alle langdurige ziekmeldingen. Hoe komt het dat zoveel mensen hier last van hebben en wat kunt u zelf doen om een burn-out te voorkomen.

Lees meer

De helden van de mantelzorg

09 november 2021

Met het tekort aan geld en personeel in de reguliere zorg zijn steeds meer ouderen en chronisch zieken afhankelijk van mantelzorg. Mantelzorg wil zeggen dat (een deel van) de zorg op de schouders ligt van iemand uit de persoonlijke omgeving zoals een zoon of dochter, partner of buurvrouw.

Lees meer

De Hulpbieder en de Hulpvrager; wat is nu beter?

01 november 2021

Er zijn mensen die altijd klaar staan voor een ander. Of ze het nu druk hebben of ze eigenlijk zelf best wat problemen hebben: ze zeggen nooit nee. Dit zijn de échte Hulpbieders. Dan zijn er ook mensen die juist helemaal niet bang zijn om hun omgeving hulp te vragen als ze dat nodig hebben en dat dan ook regelmatig doen.

Lees meer

Rondkomen van een uitkering

22 oktober 2021

Voor mensen die leven van een (bijstands)uitkering, kan het elke maand weer een uitdaging zijn om rond te komen en uit de schulden te blijven. Omgaan met geld is niet iets dat iedereen vroeger heeft geleerd en wat een stuk lastiger is dan het lijkt. Zeker als het maar net genoeg is om de vaste lasten mee te betalen.

Lees meer

Welkom in de Menopauze

15 oktober 2021

Menopauze; het is zo'n woord waar menig vrouw niet echt mee bezig is tot de dag dat ze er ineens in terecht komt. En dat is even schrikken! Opvliegers, emotionele uitbarstingen, zweten en hartkloppingen overvallen u op de gekste momenten. Wat is menopauze nu eigenlijk precies en hoe komt u er zo comfortabel mogelijk doorheen.

Lees meer

Psychische problemen zijn gewoner dan u denkt

07 oktober 2021

Regelmatig sporten, niet roken, veel water drinken en elke dag voldoende groenten en fruit eten. Is dat niet de basis van een gezond leven? Gedeeltelijk is dat zeker waar, maar om gezond te blijven is het niet alleen een kwestie van goede zorg voor ons lichaam.

Lees meer

Aandacht voor ouderen

01 oktober 2021

Soms lijkt het of ouderen niets anders meer zijn dan dat: oud. We vinden het moeilijk om door de rimpels en lichamelijke gebreken heen de mens erachter nog te zien. Een mens met een enorme hoeveelheid kennis en levenservaring. Maar doordat we ouderen vaak niet meer actief betrekken in het maatschappelijke leven, voelen steeds meer ouderen zich eenzaam.

Lees meer

Welkom op de vernieuwde website van Capelse Wegwijzer

27 september 2021

Onze website is vernieuwd, maar u vindt hier al uw betrouwbare informatie. Op deze website kunt u terecht voor vragen in het dagelijks leven over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn en jeugd en gezin. Capelse Wegwijzer helpt u bij het zoeken naar passende oplossingen voor uw eigen situatie.

Lees meer

De risico’s van overgewicht bij mannen

17 september 2021

De cijfers liegen er niet om: bijna 50 % van de Nederlanders heeft last van overgewicht. En hierbij zijn het vooral de mannen die het percentage in de rode cijfers trekken. Toch is overgewicht bij mannen maatschappelijk veel meer geaccepteerd dan bij vrouwen.

Lees meer

Hoe kan ik minder suiker eten?

16 juni 2021

Het is voor iedereen goed om niet te veel producten met toegevoegd suiker te eten. De meeste producten waaraan suiker is toegevoegd bevatten namelijk veel calorieën, maar weinig voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Suiker zit van nature in bijvoorbeeld fruit en melk.

Lees meer

Laatste nieuws corona

01 januari 2021

Waar vind ik het laatste nieuws over het corona-virus? Het laatste nieuws over het corona-virus en alle maatregelen vindt u op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM. Of kijk op de website Corona.steffie.nl voor een duidelijke uitleg. Op de website van Pharos staat informatie over corona in verschillende talen.

Lees meer

Toegankelijkheid

21 december 2020

Toegankelijkheidsverklaring Lees de volledige verklaring via deze link.

Lees meer